Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

CDU, κόμμα Α. Μέρκελ: ''Κάντε μεταρρυθμίσεις και ελάτε για λεφτά''

Υψηλόβαθμα στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, προειδοποιούν την Ελλάδα να προχωρήσει στις συζητήσεις με τους πιστωτές της και ζητούν από την Αθήνα να παρουσιάσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.
 

«Προϋπόθεση για οποιαδήποτε βοήθεια είναι οι ελέγξιμες και αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις που θα συνάδουν με τους συμπεφωνημένους κανόνες. Θα ήταν ανεύθυνο από την ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον ίδιο της τον λαό να συνεχίσει να ποντάρει στον χρόνο», δήλωσε ο Έκχαρτ Ρέμπεργκ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CDU για θέματα προϋπολογισμού σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

Και η επικεφαλής Οικονομικών Υποθέσεων του CDU Άντιε Τίλμαν επεσήμανε ότι είναι σημαντικό «η ελληνική κυβέρνηση τώρα να συμφωνήσει σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
«Παρατείναμε το πρόγραμμα στις 27 Φεβρουαρίου ως τις 30 Ιουνίου ώστε να δώσουμε χρόνο στην Ελλάδα να καθορίσει τις μεταρρυθμίσεις», συνέχισε η Τίλμαν.

Τώρα η Ελλάδα θα πρέπει «να πάρει επιτέλους σοβαρά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και με αυτό τον τρόπο να παρουσιάσει ελέγξιμα φορολογικά έσοδα, τότε σίγουρα θα υπάρχει περιθώριο για τη στήριξη των ασθενέστερων στην Ελλάδα», επεσήμανε η ίδια.
Ο Μίχαελ Φουξ, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του CDU δήλωσε στη Bild: «Αν οι μεταρρυθμίσεις αρκούν για την εκταμίευση της δόσης (του δεύτερου προγράμματος διάσωσης), θα το αποφασίσουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ωστόσο και η δική τους υπομονή αρχίζει να εξαντλείται».

Ο ειδικός του CDU σε δημοσιονομικά θέματα Φρανκ Στέφελ σχολίασε: «Εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα λόγια, από αυτά είχαμε αρκετά, αλλά οι συγκεκριμένες πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης. Χωρίς πράξεις δεν θα υπάρξει η συγκατάθεση της γερμανικής βουλής».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ