Made in Greece τα θεσπέσια αλλαντικά Στρεμμένου - Από τον Προυσό της Ευρυτανίας στα ντελικατέσσεν όλης της Ευρώπης!

Το 1992 ο πρεσβευτής μας στην Ιταλία επί χρόνια αλλά και καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Bologna- Χρήστος Στρεμμένος, γνώστης του μοναδικού ιταλικού προσούτο έστησε στο Στρογγυλοβούνι Ευρυτανίας, κάτω από το μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας, ένα αλλαντοποιείο από κάθε άποψη ξεχωριστό. 

 

Μέσα σε μια ρεματιά απίστευτης ομορφιάς, με έλατα και τρεχούμενα νερά, σε υψόμετρο 1000 μέτρων, βρήκε το στεγνό, κρύο και καθαρό περιβάλλον που χρειαζόταν για να ωριμάσει το πρώτο ελληνικό προσούτο με τη μέθοδο της Πάρμας.

Εδώ και χρόνια, το αλλαντοποιείο Στρεμμένου χρησιμοποιεί βιολογικά χοιρινά δικής του εκτροφής, αλλά και μαύρο ελληνικό χοίρο από μικρούς παραγωγούς. Αυτό και τα άλλα εκλεκτά αλλαντικά του, λουκάνικα, σαλάμι αέρος, χοιρομέρι κρασάτο, λόντζα είναι που του έχουν δώσει την πρώτη θέση στις καρδιές των καταναλωτών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η φάρμα στην οποία παράγεται το προσούτο που συναγωνίζεται εκείνο της Ιταλίας αλλά και όλα τα υπόλοιπα καλλυντικά με την υπογραφή Στρεμμένου, είναι επισκέψιμη για να δείτε από κοντά τις εγκαταστάσεις αλλά και τη διαδικασία παραγωγής της... μαγείας!

Ο Δ/νων Σύμβουλος του αλλαντοποιείου «Στρεμμένος», Δημήτρης Παπαδόπουλος 

Ο Χρήστος Στρεμμένος

Το site των αλλαντικών Στρεμμένου

Η επίσημη σελιδα της εταιρίας στο Facebook 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ