Ολοκαίνουργιο εστιατόριο των πέντε αισθήσεων - Στο all sences gastronomy τρώτε, βλέπετε βίντεο, ακούτε μουσική...‏

Ένα εστιατόριο με πρωτότυπο concept είναι η νέα άφιξη που στεγάζεται στο γλυφαδιώτικο «Σπίτι Neat Eat + Cafe + Bar». Η εξέλιξη ενός δείπνου σε εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις είναι ένα από τα ανερχόμενα trends που τα τελευταία χρόνια βλέπουμε σε πολλά concepts εστιατορίων στο εξωτερικό  και ήρθε η ώρα να το δούμε και στην Ελλάδα.

Στo ολοκαίνουριο All Senses Gastronomy που στεγάζεται στον όροφο του «Σπίτι Neat Eat + Cafe + Bar» της Γλυφάδας, με οδηγό την γαστρονομία και τη βοήθεια της τεχνολογίας έχει στηθεί μια «παράσταση» όπου συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις, προσφέροντας την απόλυτη γαστριμαργική εμπειρία στους συνδαιτυμόνες. Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Σημαίνει ότι την ώρα του δείπνου, ανάλογα με το πιάτο που σερβίρεται προβάλλονται εικόνες σχετικές με αυτό που τρως, ενώ την ίδια στιγμή ακούγονται και ήχοι που παραπέμπουν στο κατάλληλο περιβάλλον. Αν για παράδειγμα τρως κάτι θαλασσινό, θα ακούς τον ήχο της θάλασσας και θα περιβάλλεσαι από τοπία θαλασσινά. Με παρόμοιο τρόπο και με διάφορα τρικ θα ενεργοποιούνται και οι αισθήσεις της όσφρησης και της αφής -σημείωσε ότι κάποια από τα φαγητά τρώγονται με τα χέρια- οι οποίες μαζί με τη γεύση θα ολοκληρώνουν την εμπειρία των 5 αισθήσεων.

Η πρωτοποριακή ιδέα ανήκει στον Αναστάση Σοτοβίκη, που με συνοδοιπόρο την Κωνσταντινία Μπάτζιου και μια δημιουργική αρχιτεκτονική ομάδα έστησαν επίσης το «Σπίτι Neat Eat + Cafe + Bar». Το All Senses Gastronomy είναι ουσιαστικά γι’ αυτούς “μια εξελιγμένη απεικόνιση των βιωμάτων των παιδικών τους χρόνων, όπου τα επίσημα καλέσματα ήταν μια σειρά προσεγμένων προετοιμασιών του γεύματος, του χώρου και της μουσικής”, όπως λένε οι ίδιοι.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ιδέα που δίνει διαστάσεις τελετουργίας σε ένα γεύμα όπου τα πάντα είναι επιμελημένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Το κάθε πιάτο είναι η θεματική ενότητα μιας «Οδύσσειας αισθήσεων», όπως ονομάστηκε και το πρώτο μενού, όπου ήχος, φως και γεύση εμπλέκονται όμορφα σκηνοθετημένα. Το μενού γευσιγνωσίας αποτελείται από 14-24 πιάτα και την εμπειρία μπορούν να μοιραστούν αυστηρά μόνο 12 άτομα ανά γεύμα γύρω από ένα τραπέζι 5 μέτρων. Μια πρώτη ματιά στο μενού μας ξύπνησε την περιέργεια με πιάτα όπως αρνί τατάρ με κρέμα χρένο, ιπποφαές και βότανα, αγριόχοιρος με λαγόχορτα (παστινάκι) και σάλτσα βόειου κρέατος με διάσπαση από καπνιστό μυελό, γλώσσα με ζωμό κρεμμυδιού και φρέσκο ​​κρεμμύδι πουρέ, κρόκος αβγού από στρείδια, λάδι μαϊντανού και κουνουπίδι κ.ά.

Σημειώστε ότι όπως ακριβώς γίνεται και σε μια παράσταση, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή θα πρέπει να κλείσουν εισιτήριο μέσω διαδικτύου.

Το μενού έχει την υπογραφή του βραβευμένου με αστέρι Michelin Δανού σεφ Rony Emborg, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Theo Παπαδουλάκης.

info
Λαζαράκη 12 & Δούσμανη, Γλυφάδα, τηλ. 210 8980080

http://www.allsensesgastronomy.gr/ 

Μενού γνωριμίας: 150 ευρώ/άτομο

Πηγή: Olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ