Νεπάλ σεισμός: 2159 νεκροί-θύματα του Εγκέλαδου των 7.9 Ρίχτερ - Συγκλονιστικές φωτό & βίντεο

Σε απέραντο νεκροταφείο έχουν μετατραπεί οι περιοχές του Νεπάλ που επλήγησαν από τον σεισμό-τέρας των 7,9 Ρίχτερ το πρωί του Σαββάτου καθώς ο τελευταίος απολογισμός μιλά επίσημα για 2.159 νεκρούς.

Τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν για τυχόν επιζώντες ακόμα και με γυμνά χέρια και αξίνες καθώς γνωρίζουν ότι δίνουν μάχη με το χρόνο κόντρα στα συντρίμμια που έχουν γεμίσει τους δρόμους των πόλεων ενώ οι υποδομές, όπως οι στενοί δρόμοι, δεν διευκολύνουν την πρόσβαση σε μπουλντόζες και εκσκαφείς.

 

Η γη σε όλη τη χώρα συνεχίζει να τρέμει καθώς οι σεισμογράφοι καταγράφουν συνεχώς μετασεισμούς με τελευταίο αυτόν των 6,7 Ρίχτερ λίγο μετά τις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδος) που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν τουλάχιστον τρεις νέες χιονοστιβάδες στα Ιμαλάια.

Το έργο των σωστικών συνεργείων αναμένεται να δυσχεράνει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές για τις επόμενες ημέρες.

Η προσοχή των διασωστών στο Κατμαντού επικεντρώνεται στον πύργο Νταραχάρα καθώς αστυνομικοί εκτιμούν ότι μπορεί στα συντρίμμια να βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι ακόμα και 200 άνθρωποι.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε περίοδο αιχμής για τον τουρισμό που σχετίζεται με την ορειβασία με ορισμένους να μιλούν για την παρουσία έως και 300.000 τουριστών στο Νεπάλ αυτή την περίοδο.

Ο αριθμός των τραυματιών υπολογίζεται σε 4.700 ενώ 400 από τους νεκρούς καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Κατμαντού. Βαρύς είναι ο απολογισμός και στο Έβερεστ όπου από την ισχυρή δόνηση σημειώθηκε κατολίσθηση παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπους. 

Πηγή: Reuters, Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ