Φαλάφελ στην Αθήνα: 7 νέες διευθύνσεις για ανατολίτικο street food

Τα αυθεντικά φαλαφελάδικα της Λιοσίων τάιζαν σταθερά τους φίλους των αραβικών γεύσεων εδώ και χρόνια. Τα μοντέρνα φαλάφελ της Αιόλου και του εμπορικού κέντρου τα έκαναν μόδα σαν το νέο hip street food. 

Και τότε σας είχαμε συστήσει τα εννέα κορυφαία (αν όχι μοναδικά ως τότε) μέρη για να δοκιμάσετε την «εξωτική» λιχουδιά πρώτοι απ’ όλους.  Σε αυτές τις διευθύνσεις, όμως, όπως γίνεται πάντα με ένα είδος street food που «πιάνει», προστέθηκαν δεκάδες νέες, και οι μικροσκοπικές γωνιές που γεμίζουν πιτούλες με ταχίνι και ρεβιθοκεφτέδες ξεφύτρωσαν σχεδόν σε κάθε γειτονιά του κέντρου και των προαστίων. Ιδού λοιπόν άλλες επτά ολοκαίνουριες διευθύνσεις που ξεχωρίζουν και μας προσκαλούν να δοκιμάσουμε το δικό τους φαλάφελ.  

Falafeladiko  Δροσίνη 5, Κηφισιά

Ακριβώς δίπλα από το αγαπημένο Μουστάκι Bar – και επομένως ιδανική επιλογή για τους ξενύχτηδες μετά τα κοκτέιλ, το κηφισιώτικο Φαλαφελάδικο ποντάρει στις λιβανέζικες γεύσεις και στα προσεγμένα φαλάφελ σε πίτα ή μερίδα. Η πίτα περιέχει φαλάφελ, μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, μελιτζάνα, σος γιαουρτιού, ταχίνι και πιπεριά Φλωρίνης (3€), ενώ αν δεν αποχωρίζεστε την κρεατοφαγία, μπορείτε να δοκιμάσετε την πίτα κοτόπουλο ή την πίτα μίξ (ήτοι με φαλάφελ και στήθος κοτόπουλο – 4 και 4,50€ αντίστοιχα). Θα βρέιτε επίσης Φαλάφελ Box με 10 κομμάτια και πολλές σως (10€), χούμους, ταμπουλέ, λαχματζούν και το ωραιότατο… Κοκοχούμους, ήτοι χούμους με μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλου και λαχανικά. Θα τα απολαύσετε στους πάγκους που στήνονται έξω στον μικρό πεζόδρομο.  

Off White  Αιόλου 10, τηλ: 2114087310

Στιλάτος και μίνιμαλ, ο χώρος του Off White, μια ανάσα από τους Αέρηδες και την τουριστική πιάτσα του Μοναστηρακίου, ποντάρει στην ανατολίτικη κουζίνα, με τον σεφ να ετοιμάζει παλαιστινιακά φαλάφελ μέσα σε τραγανή πίτα με χούμους και σος ταχινιού και διαλεχτά μεσανατολίτικα μπαχαρικά. Θα δοκιμάσετε επίσης λαμπνε (σπιτικό γιαούρτι με μυρωδικά και λάδι), καυτερές σούπες και ωραιότατες ομελέτες – μπορείτε να τα συνδυάσετε με ένα από τα ενδιαφέροντα κοκτέιλ από ελληνικά αποστάγματα. Υπολογίστε περί τα 15€ για χορταστικό γεύμα.  

Sumsum  Σόλωνος 86, τηλ: 2114060466

«Αραβικά εδέσματα» μας υπόσχεται η ταμπέλα του Sumsum, και δεν μας απογοητεύει, αφού ο Ahmad ετοιμάζει με μεράκι φαλάφελ από φρεσκότατα υλικά και σάλτσες ή σαλάτες – το ταμπουλέ για παράδειγμα ετοιμάζεται πολλές φορές μέσα στη μέρα για να είναι πάντα «ολοζώντανο». Δοκιμάστε επίσης μουταμπάλ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και δύο είδη κιμά ή λαχματζούν από το Αλέππο. Θα βρείτε και κεμπέ, δηλαδή αραβική πίτα με μαριναρισμένο κοτόπουλο, ενώ δεν θα απογοητευτείτε και αν είστε χορτοφάγος, καθώς πέρα από τα φαλάφελ, ετοιμάζονται και χορτοφαγικές σούπες. Συνοδεύστε με αϊράνι (ρόφημα με βάση το γιαούρτι) και απολαύστε τα στα όρθια στους πάγκους έξω από το μαγαζί. 

Όλη η συνέχεια εδώ - In2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ