Good News: Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ σχεδίασε αυτή τη μαρινιέρα αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη - τα χρήματα για το ίδρυμα της

Ο φιλέλληνας Ζαν Πολ Γκοτιέ, o οποίος είχε φιλική σχέση με την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και τη θεωρούσε «μούσα» του, σχεδίασε δύο συλλεκτικά κομμάτια εμπνευσμένα από τη μεγάλη Ελληνίδα καλλιτέχνη και πολιτικό.

Ο Γάλλος σχεδιαστής δέχτηκε την πρόσκληση του ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη για συνεργασία και αφιέρωσε στη Μελίνα μία μαρινιέρα (ανδρική μπλούζα ναυτικού στιλ) και ένα συλλεκτικό T-shirt. Οι εμβληματικές μπλε και λευκές ρίγες του ρούχου που αποτελεί στο σήμα κατατεθέν του φιλοξενούν πλέον μία υπέροχη φωτογραφία της αγαπημένης ηθοποιού.

«Δεν μπορώ να ξεχάσω τη Μελίνα Μερκούρη μέσα στο μαύρο φόρεμά της στο 'Ποτέ την Κυριακή'», είχε πει  κάποτε ο Γκοτιέ για τη σημαντική Ελληνίδα, Ίσως είναι αυτός ο λόγος που δέχθηκε να επιμεληθεί αφιλοκερδώς αυτά τα δύο κομμάτια. 

Το T-shirt και η μαρινιέρα θα πωλούνται στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη στην Πλάκα, στο πωλητήριο και το e-shop του Μουσείου Μπενάκη και στην μπουτίκ Luisa στο Κολωνάκι. Τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ