Γιατί δεν κάνει τα παιδιά να βλέπουν πολλή ώρα τηλεόραση; Τι επιπτώσεις έχει στην υγεία τους;

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι που παρακολουθούν πολύ τηλεόραση είναι πιθανό να εκδηλώσουν βίαιες συμπεριφορές...

Κατ” επέκταση λοιπόν, μπορεί να γίνουν αντικοινωνικοί και επιθετικοί ακόμα και να εκδηλώσουν παραβατική συμπεριφορά κάποια στιγμή στο μέλλον.

Συγκεκριμένο πανεπιστημιακό πείραμα της προληπτικής και κοινωνικής ιατρικής με δείγμα 1.000 παιδιών απέδειξε ότι όσα από αυτά τα παιδιά παρακολουθούσαν περισσότερη τηλεόραση, είχαν αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν αργότερα αντικοινωνική προσωπικότητα ακόμη και να καταδικαστούν για κάποια εγκληματική πράξη.

Μάλιστα οι επιστήμονες τόνισαν ότι, ο κίνδυνος αυτός αυξανόταν κατά 30% με κάθε παραπάνω ώρα που τα παιδιά περνούσαν μπροστά στην τηλεόραση μέσα στην ημέρα.
Η έρευνα διευκρινίζει ότι η παραβατική συμπεριφορά αφορά τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια που βλέπουν συνέχεια τηλεόραση και μάλιστα πρόκειται για έναν παράγοντα ανεξάρτητο, που δεν σχετίζεται δηλαδή με την οικογένεια, την οικονομική κατάσταση, την γονική συμπεριφορά, τον κοινωνικό περίγυρο κ.ο.κ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ