H απόλυτη συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά: Μια πεντανόστιμη Τούρτα με κρέπες δια χειρός Άκη Πετρετζίκη!

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής 

 

Συστατικά

Για τις κρέπες

600 γρ. γάλα
 4 αυγά
 250 γρ. αλεύρι
1 πρέζες αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
50 γρ. σπορέλαιο

Για την τούρτα

450 γρ. πραλίνα
330 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
4 μπανάνες ώριμες, κομμένες σε κομμάτια
200 γρ. γεμιστά μπισκότα με κρέμα
λίγο ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Χτυπάμε με το σύρμα σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην κάνει γρομπαλάκια. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, κατά προτίμηση μικρό, λαδώνουμε ελάχιστα τον πάτο του και ρίχνουμε μια γεμάτη κουτάλα από το μείγμα. Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές χωρίς να πάρει πολύ χρώμα και αφήνουμε στην άκρη. 
Καταλαβαίνουμε ότι η κρέπα είναι έτοιμη να τη γυρίσουμε, όταν κουνάμε το τηγάνι και ξεκολλάει μόνη της από τον πάτο.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. 
Για να κάνουμε τη σαντιγί χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα και όταν ξεκινάει να αφρατεύει ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη μέχρι να γίνει ένα λείο γυαλιστερό μείγμα. 
Στήνουμε την τούρτα μας βάζοντας μια κρέπα στον πάτο του δίσκου μας. Από πάνω αλείφουμε με πραλίνα φουντουκιού, σκορπάμε κομμάτια από μπανάνα και σπάμε ενάμιση μπισκότο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες μας, βάζοντας την μία πάνω στην άλλη. 
Όταν είναι έτοιμος ο πύργος μας, απλώνουμε τη σαντιγί από πάνω και γύρω γύρω από την τούρτα. Από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να δέσει η τούρτα πριν κόψουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Who is Who:

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ