Arc for Dance Festival 2015: Η ελληνική χορευτική δημιουργία ανθίζει από 7 - 10 Μαΐου, στο Σύγχρονο Θέατρο!

Το διεθνές φεστιβάλ χορού Arc for Dance αποτελεί μία πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ χορευτών, χορογράφων, κοινού και Ευρωπαϊκών καλλιτεχνικών δικτύων -ΙΕΤΜ (international network for contemporary performing arts), Spider Expand!, Aerowaves, περιλαμβάνοντας ένα πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε ένα ευρείας κλίμακας κοινό

Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2008 με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους, αλλά και ώριμους δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Έφερε το αθηναϊκό κοινό σε ουσιαστική επαφή με διαφορετικές διατυπώσεις της σύγχρονης χορογραφικής σκέψης και έλαβε το όνομά του από την ανάγκη γεφύρωσης των καλλιτεχνικών δράσεων του χορού και δημιουργίας ενός κοινού τόπου συνάντησης και συνύπαρξης με χορογραφίες μικρής κλίμακας (15' έως 40') από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος, στην 7η διοργάνωσή του, το Arc for Dance Festival γίνεται μεγαλύτερο κατά μία ημέρα και πλουσιότερο, αποτελούμενο από 20 χορογράφους με είκοσι αντίστοιχα έργα (διάρκειας 10' έως 40'). Θα διαρκέσει από 7 έως και 10 Μαΐου και θα λάβει χώρα στο Σύγχρονο Θέατρο, στο Γκάζι.

Ο βασικός κορμός του απαρτίζεται από τρία μέρη: το πρώτο είναι οι παραστάσεις που επιλέχθηκαν από το δίκτυο Aerowaves, το δεύτερο οι ανεξάρτητες χορογραφικές επιλογές με έργα από την Κύπρο και τη Βραζιλία και το τρίτο, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο μέρος των παραστάσεων, είναι αυτό που απαρτίζεται από τις ελληνικές παρουσίες. Θα δοθεί βήμα στο πρώτο ολοκληρωμένο έργο του νέου χορογράφου Χρήστου Παπαδόπουλου με τίτλο «Elvedon», καθώς και σε δώδεκα μικρής διάρκειας χορογραφίες, που είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο ετήσιο χορογραφικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Dan.c.ce Unitiva σε συνεργασία με τη χορογράφο Πατρίσια Απέργη στο  studio DAN.C.CE.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του 7ου φεστιβάλ χορού Arc for Dance 2015:
Πέμπτη 7 Μαΐου
«Απόπειρες Χορογραφίας» / Ελλάδα
«Forstillinger» - Kasper Daugaard Poulsen / Δανία
«How to overcome the great tiredness?» - Eduardo Fukushima / Βραζιλία

Παρασκευή 8 Μαΐου
«Απόπειρες Χορογραφίας» / Ελλάδα
«I am and I am not» - Φώτης Νικολάου / Κύπρος
«40.000 Centimetri Quadatri» - Claudia Catarzi / Ιταλία

Σάββατο 9 Μαΐου
«Απόπειρες Χορογραφίας» / Ελλάδα
«MAN-OEUVRES» - Χάρης Κούσιος / Κύπρος – Ελλάδα
«Boys Who Like To Play With Dolls» - Tereza Ondrová, Peter Šavel / Τσεχία

Κυριακή 10 Μαΐου
«Απόπειρες Χορογραφίας» / Ελλάδα
«Elvedon» - Χρήστος Παπαδόπουλος / Ελλάδα
«Bruit de Couloir» - Clément Dazin / Γαλλία

Info

07 Μαΐου 2015 
Και στις 8,9, & 10 Μαΐου 2015. Σύγχρονο Θέατρο: Ευμολπιδών 45, Γκάζι. Τιμή εισιτηρίου: 13€, 40€ για τις 4 μέρες (Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr (τα πρώτα 100 εισιτήρια μέσω Viva κοστίζουν 10€), καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots και Ιανός. Τηλέφωνο κρατήσεων: 11876, Viva.gr) Για περισσότερες πληροφορίες: 210-5230582. Ώρα: 20:30

Πηγή: Tospirto.net

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ