Γ. Πατούλης: "Δίνουμε τα διαθέσιμα για να σωθεί η χώρα με δύο όρους & συζήτηση μόνο με τον Πρωθυπουργό που εμπιστευόμαστε"‏

Διατεθειμένη να δώσει τα διαθέσιμά των Δήμων είναι η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) εφόσον τηρηθούν δύο όροι, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη. 

Η ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ζήτησε να γνωρίζει πόσο διάστημα θα είναι δεσμευμένα τα χρήματα και πως θα επιστραφούν.

«Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού θα βοηθήσει ξανά στην εθνική προσπάθεια. Θα δώσουμε τα χρήματα μας αλλά αυτό που ζητάμε, είναι να μας ξεκαθαρίσετε με νόμο, κι όχι με μισόλογα και υπεκφυγές, πόσο διάστημα θα διαρκέσει η δέσμευση των χρημάτων μας και με ποιο μηχανισμό θα διασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση της λειτουργίας των δημοτικών μας υπηρεσιών», είπε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Παράλληλα ζήτησε «να συναντηθούμε με τον Πρωθυπουργό», επειδή, όπως είπε «δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε κανέναν άλλο».

«Αν μας πει ο Πρωθυπουργός ότι η σωτηρία της χώρας εξαρτάται από τα χρήματα της Αυτοδιοίκησης θα τα δώσουμε όλα, αρκεί να πειστούμε ότι υπάρχει σχέδιο για να σωθεί η χώρα», πρόσθεσε.

Ο Γ. Πατούλης επέκρινε «την πρακτική της κυβέρνησης να νομοθετεί για ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση , με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου», υποστηρίζοντας ότι «συνιστά θεσμική εκτροπή, που πλήττει ευθέως την συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού μας».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ