Τραγωδία στον Βόλο: Ένας νεκρός, ένας τραυματίας & εγκλωβισμένοι μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο

Συναγερμός στο Βόλο καθώς ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή της πόλης.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό, έναν τραυματία και άγνωστος αριθμός εγκλωβισμένων ατόμων, που εργάζονταν σε παλιό εργοστάσιο, πίσω από το εργοστάσιο της Coca Cola και παγιδεύτηκαν, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στις 12.45 για άγνωστη αιτία, είναι οι πρώτες εικόνες από τον χώρο της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής, όπου βρίσκεται σύσσωμη η δύναμη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, ενώ φθάνουν ενισχύσεις και από άλλες πόλεις της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr το μεσημέρι ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη στο παλιό εργοστάσιο, όπου γινόταν εργασίες και ξέσπασε μεγάλη φωτιά, ενώ η αντίδραση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και επί τόπου όταν έφτασαν οι πρώτοι πυροσβέστες, διαπίστωσαν ότι στο παλιό εργοστάσιο υπήρχαν άνθρωποι.

Ήδη το ΕΚΑΒ παρέλαβε έναν τραυματία, που μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ οι πυροσβέστες συνεχίσουν τις έρευνες για να εντοπίσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους που είναι εγκλωβισμένοι στο κτίριο που καίγεται.

Η κινητοποίηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας είναι μεγάλη, με δεκάδες άνδρες και 10 οχήματα αυτή την στιγμή. Μάλιστα η ανησυχία είναι έντονη καθώς το εργοστάσια συνορεύει με μονάδες επεξεργασίας εύφλεκτων υλικών.

Το σύννεφο του μαύρου καπνού που προκλήθηκε από φωτιά έχει φτάσει μέχρι το κέντρο του Βόλου.

Έσβησε η φωτία στο εργοστάσιο

Έσβησε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην Α’ Βιομηχανική περιοχή Βόλου, μετά από συντονισμένες προσπάθειες ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων από όλη την Θεσσαλία.
Ο έλεγχος καθώς και η αποκάθαρση του χώρου συνεχίζονται ώστε να διακριβωθούν τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς και να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πιθανώς και άλλα άτομα που εγκλωβίστηκαν εντός του κτιρίου, καθώς η σκεπή έχει καταρρεύσει.

Τόσο ο νεκρός άνδρας όσο και ο πολύεγκαυματίας που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου με εγκαύματα στο 90% του σώματος του, είναι βουλγαρικής καταγωγής, 
ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη δυο άτομα, πιθανότατα ελαφρά τραυματισμένα, βγήκαν από το κτίριο όταν εκδηλώθηκε η φωτιά και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται ότι τα τέσσερα άτομα είχαν πάει στο παλιό εργοστάσιο προκειμένου να κόψουν σίδερα που στη συνεχεία θα πωλούσαν, αλλά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία προκλήθηκε η φωτιά η οποία μεταδόθηκε άμεσα στα εύφλεκτα υλικά που βρισκόταν εντός του κτιρίου.

Η διευκρίνηση της εταιρείας Unibios

Η διοίκηση του ομίλου Unibios Συμμετοχών ΑΕ ανακοίνωσε ότι οι πληροφορίες που αναφέρονται σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης περί δήθεν ατυχήματος στο παλαιό εργοστάσιο της Βιοσώλ στην Α ΒΙ.ΠΕ Βόλου είναι ψευδής.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, σύμφωνα με πληροφορίες του προσωπικού που εργάζεται στο εργοστάσιο του Βόλου, το συμβάν αφορά άλλο ακίνητο σε αρκετή απόσταση από τις εγκαταστάσεις του ομίλου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ