Η Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει κρουασάν γεμιστά με σοκολάτα για το πιο νόστιμο & εύκολο πρωινό

Για τη γέμιση: Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όσο λιώνει, την ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά, αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για 5 λεπτά και προσθέτω τη σκόνη φουντουκιών, το γάλα εβαπορέ και το λιωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη). Ανακατεύω πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα (ή με την ξύλινη κουτάλα) και αφήνω το μείγμα κατά μέρος, μέχρι να γίνει χλιαρό και να σφίξει λιγάκι

Για τα κρουασάν: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω  με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου. Απλώνω τα φύλλα σφολιάτας σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω 6 τρίγωνα κομμάτια από το καθένα. Στη βάση κάθε τριγώνου βάζω από 1 γεμάτη κουταλιά γέμιση σοκολάτας. Τυλίγω τη βάση σε ρολό, προς το τρίγωνο, δίνοντας έτσι στο κομμάτι ζύμης το κλασικό σχήμα του κρουασάν. 

Τα αραδιάζω στο ταψί (αν δεν χωράνε όλα μαζί τα ψήνω σε δύο δόσεις, αλλά δεν τα στριμώχνω γιατί η σφολιάτα φουσκώνει πολύ. Τα αλείφω με τον χτυπημένο κρόκο και τα πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου.
Τα ψήνω για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα. Τα αφήνω να κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά), και τα σερβίρω.

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Για 12 κρουασάν

Για τα κρουασάν
1 πακέτο έτοιμα φύλλα σφολιάτας (κάθε πακέτο περιέχει 2 φύλλα)
1 κρόκος αυγού, βιολογικού, ελαφρώς χτυπημένος, για το άλειμμα του φύλλου
φιλέ αμυγδάλου, ελαφρά καβουρδισμένο στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει απαλά
ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
½ φλιτζάνι καλοτριμμένα φουντούκια (σε λεπτή σκόνη)
100 γρ. γάλα εβαπορέ
1 φλιτζ. τσαγιού λιωμένο αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη)

Who is Who:

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου. Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης. Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ