Εφημερίδα "Τα Νέα": Δεν υπάρχουν «βραχιολάκια» για να φορέσει ο Σάββας Ξηρός!

Ποτέ δεν έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα "Νέα" , η προμήθεια του πιλοτικού προγράμματος για τα «βραχιολάκια»-πομπούς που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την αποφυλάκιση των πρώτων κρατουμένων από ελληνικές φυλακές...

Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα, λίγες μέρες μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, να μην υπάρχουν «βραχιολάκια» για να φορέσει (και να αποφυλακιστεί) ο Σάββας Ξηρός

Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που έχει προκαλέσει συζητήσεις, αλλά και την σφοδρή αντίδραση των ΗΠΑ, κρατούμενοι με υψηλά ποσοστά αναπηρίας πρόκειται να αποφυλακιστούν και θα τεθούν σε κατ' οίκον περιορισμό, όπου όμως θα φορούν και το ειδικό «βραχιολάκι»-εντοπισμού.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα» όμως, τουλάχιστον προς το παρόν, το ελληνικό κράτος δεν έχει προμηθευτεί ούτε την πιλοτική παρτίδα του προγράμματος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι κατάλληλες συσκευές ούτε για τον υπ'αριθμόν έναν «υποψήφιο» για χρήση της διάταξης αυτής, τρομοκράτη Σάββα Ξηρό. 

Το πρόγραμμα είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, μετά τον σάλο που είχε προκληθεί από την απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού, όμως η προμήθεια από την εταιρεία Group4 που είχε κερδίσει το σχετικό πρόχειρο διαγωνισμό δεν έγινε ποτέ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ