Αυτή η γυναίκα βγάζει φωτό με την... πλαστική οικογένεια της για 14 χρόνια - Τρέλα ή απόγνωση;

Η 43χρονη καλλιτέχνις Suzanne Heintz, φωτογραφίζεται εδώ και 14 χρόνια πλάι στον άνδρα και τη κόρη της, που είναι μανεκέν βιτρίνας .

Σε αυτά τα χρόνια έχει ταξιδέψει πάνω από 16.000 χιλιόμετρα σε όλο το κόσμο, φωτογραφίζοντας εκείνη και την πλαστική της οικογένεια, για τις ανάγκες του project «Life Once Removed».

Τρελή, περίεργη, απεγνωσμένη και φρικιό είναι μερικά μόνο επίθετα που αποδίδονται στην φωτογράφο Suzanne Heintz που αποφάσισε πριν από 14 χρόνια να φτιάξει την δική της φανταστική οικογένεια με μανεκέν βιτρίνας. Με φόντο το σπίτι της φωτογραφίζει την καθημερινή ρουτίνα ενός ζευγαριού. Οι σκηνές από την ειδυλλιακή ζωή στο σπίτι επεκτείνονται και σε άλλες δραστηριότητες όπως ταξίδια, διακοπές, οικογενειακές στιγμές και κοινωνικές συναναστροφές.  

Αυτό που την ώθησε να δημιουργήσει μια ψεύτικη οικογένεια ήταν η κοινωνική πίεση. «Είχα αρχίσει να κουράζομαι» δήλωσε η ίδια «Ηταν ήδη αργά για μια γυναίκα της ηλικίας μου που δεν είχε παντρευτεί. Οι άνθρωποι συνεχώς με ρωτούσαν γιατί ένα τόσο ωραίο κορίτσι σαν εσένα δεν έχει ακόμα παντρευτεί. Κανένας ποτέ δεν χρησιμοποίησε την λέξη γεροντοκόρη αλλά αυτό εννοούσαν». Και πρόσθεσε «Ακόμα και η μητέρα μου έλεγε πως δεν υπάρχει κανένας τέλειος εκεί έξω. Απλά πρέπει να βρω κάποιον και να τακτοποιηθώ. Τις απαντούσα ότι δεν είναι ότι θα βγω εκεί έξω και θα αγοράσω μια οικογένεια».


Καθώς γυρνούσε στο σπίτι μια μέρα, είδε πλαστικές κούκλες να πωλούνται σε κατάστημα. Ετσι, αποφάσισε να αγοράσει την οικογένειά της και να βγάζει οικογενειακές φωτογραφίες μαζί τους.

Μη βιαστείτε να την κρίνετε. Το νόημα του project της Suzanne είναι πως δεν γίνεται να ζούμε όλοι το αμερικανικό όνειρο με σύζυγο και παιδιά.

Η καλλιτέχνις που μεγάλωσε σύμφωνα με τις παραδόσεις της εκκλησίας των Μορμόνων η οποία διαμηνύει πως ο ρόλος της γυναίκας και της νοικοκυράς είναι δοξασμένος θέλει να περάσει το δικό της μήνυμα. Η ζωή είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Κανένας δεν πρέπει να ζει σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα, αλλά όπως θέλει εκείνος.

Πηγή: Boredpanda.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ