Έγγραφο - ντοκουμέντο: Ετοιμάζονται να πάρουν τα ταμειακά διαθέσιμα και από τα ασφαλιστικά ταμεία

“Μερίδες” στο Κοινό Κεφάλαιο της Τ.τ.Ε θα αποκτήσουν όσοι φορείς “μεταφέρουν” στην κεντρική τράπεζα τα ταμειακά τους διαθέσιμα είτε υποχρεωτικά (με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) είτε εθελοντικά (με αποφάσεις των διοικήσεων των Ταμείων κ.α.). 

Και, καθώς τα ποσά θα επενδύονται αποκλειστικά σε κρατικά repos, θα έχουν εξασφαλισμένη την ονομαστική αξία εφόσον το ελληνικό δημόσιο θα “εκπληρώνει εγκαίρως, προσηκόντως και στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του”.

Αυτό προκύπτει από το έγγραφο που απέστειλε η Τ.τ.Ε στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (και στη συνέχεια γνωστοποιήθηκε μέσω του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις διοικήσεις των Ταμείων) προετοιμάζοντας το έδαφος για τις μεταφορές όσο το δυνατόν περισσότερων ταμειακών διαθεσίμων προκειμένου να “καλυφθούν” οι ανάγκες για πληρωμές του ελληνικού δημοσίου, αναφέρει στο ρεπορτάζ της Ημερησίας ο Γιώργος Γάτος.


 

Με βάση το έγγραφο που αποκαλύπτει η “Ημερησία”, στους δημόσιους οργανισμούς που θα συμμετέχουν στο Κοινό Κεφάλαιο, η Τ.τ.Ε θα στέλνει μηνιαία αποτίμηση των κεφαλαίων τους με βάση την τρέχουσα αποτίμηση του συνόλου της ομάδας περιουσίας. Η απόδοση που θα έχουν οι ήδη μεριδιούχοι, στο τέλος Ιουνίου, υπολογίζεται σε 2,6% σε ετήσια βάση ενώ όποιος φορέας χρειάζεται “ρευστό”, θα μπορεί να το ζητεί δύο ημέρες νωρίτερα.

Απάντηση Δ. Μάρδα: Μπορούν τα ασφαλιστικά ταμεία να μεταφέρουν εθελοντικά τα αποθεματικά τους, όχι υποχρεωτικά

Απαντήσεις στην αποκάλυψη της «Ημερησίας» για έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος που μέσω του υπουργείου Εργασίας πήγε προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προτρέπει τις διοικήσεις να μεταφέρουν διαθέσιμα στον ειδικό λογαριασμό, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας.

Μιλώντας το πρωί στο Mega υπογράμμισε πως η εθελοντική μεταφορά των χρημάτων ισχύει αλλά η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο η μεταφορά να μετατραπεί σε υποχρεωτική.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ