Vintage Story: Όταν η κόρη του Πικάσο, Παλόμα, σχεδίασε για τον Ζολώτα & ο γιος του Κλωντ αγόρασε Ελληνικό νησί

Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και της Φρανσουάζ Ζιλό, Παλόμα, διάσημη σχεδιάστρια κοσμημάτων είχε υπογράψει κολεξιόν του οίκου Zolotas που διαφήμισε το super model & καλλονή της εποχής Ζέτα Βοµβογιάννη - μετέπειτα Graff (Στα 80's) αλλά και η ίδια η σχεδιάστρια. 
 

Συχνά επισκέπτεται ινκόγκνιτο τα καλοκαίρια το αγαπημένο της Πόρτο Χέλι.

Η Παλόμα Πικάσο, η οποία έγινε γνωστή παγκοσμίως με τις σειρές κοσμημάτων της για τον οίκο Tiffany, μοιράζεται  την αγάπη για την Ελλάδα και τη συγκεκριμένη περιοχή στην Πελοπόννησο με τον αδελφό της.

Ο Κλοντ Πικάσο είχε αγοράσει πριν από πολλά χρόνια το ενα νησί στην Εύβοια απο το σύμπλεγμα Πεταλιοί…

Ο γιός του διάσημου ζωγράφου Κλωντ Πικασό προτίμησε άλλο κόσμημα: Το νησιωτικο σύμπλεγμα Πεταλιοί 

Οσοι έχουν περάσει εν πλω από κοντά αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα πραγματικό κόσμημα. Διαθέτει ένα μοναδικής αισθητικής πέτρινο σπίτι -όπου ήταν παλιά οι στάβλοι του βασιλιά Γεωργίου του Α' και της συζύγου του Ολγας- και μερικά καταλύματα που λειτουργούν ως ξενώνες. Εχει δρόμους και επομένως έστω και μια στοιχειώδη ρυμοτομία. 

Ήταν ένα νησί στο οποίο η Παλόμα Πικάσο και ο αδελφός της Κλοντ διέμεναν τα καλοκαίρια, φιλοξενώντας μερικούς από τους διεθνούς φήμης φίλους τους. Ακόμη κι αν δεν τους... παίρναμε χαμπάρι (καθώς προτιμούν να διατηρούν χαμηλό προφίλ στην προσωπική τους ζωή), δεν ήταν λίγοι οι καλοκαιρινές μήνες που τους έβρισκαν να χαίρονται τον ήλιο και την πεντακάθαρη θάλασσα στο ιδιωτικό τους αυτό καταφύγιο. 
Η Παλόμα, μάλιστα, είχε αναπαλαιώσει τους χώρους ώστε να μην είναι προσβάσιμοι στα αδιάκριτα βλέμματα και τον φωτογραφικό φακό των επίμονων παπαράτσι. Η οικογένεια Πικάσο κουβαλά ένα σημαντικό όνομα, δεν της αρέσει όμως να γίνεται θύμα αυτών που θέλουν άνευ λόγου και αιτίας να το πωλούν.


Παίζοντας με τον γιο του Claude στη θάλασσα 

 

Μια γειτονιά με την οικογένεια Καρνέζη και Εμπειρίκου

Οι Πεταλιοί είναι λιγότερο γνωστοί απο  τον Σκορπιό ή την Μαδουρή, ίσως γιατί είχαν πάντα διάσημους ιδιοκτήτες. Κάποια νησάκια αγοράστηκαν πριν από πολλές δεκαετίες από την εφοπλιστική οικογένεια Εμπειρίκου, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, αγόρασαν εκεί και μέλη της οικογένειας Καρνέζη. Ηταν η στιγμή γιά την καλλιτεχνική παρέα :ο  Κλοντ αλλά και η διάσημη αδελφή του Παλόμα Πικάσο εγιναν ιδιοκτήτες των Πεταλιών .
Επρόκειτο σαφώς για κάποια δυνατά ονόματα, από αυτά που παίζουν καθοριστικό ρόλο στα επιχειρηματικά δρώμενα, διατηρώντας το προφίλ των δύσκολα "προσβάσιμων" ανθρώπων. Ο γειτονικός αυτός κοινωνικός κύκλος δεν εμπόδισε την Παλόμα και τον Κλοντ να έρθουν σε επαφή με μεγάλα μεσιτικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, ζητώντας μια πρώτη εκτίμηση. Η τιμή για το συγκεκριμένο νησί κυμαίνεται στα 20 εκατ. ευρώ (σαφώς μειωμένη λόγω της διεθνούς οικονομικής ύφεσης). Σκέψη τους είναι να μην πέσουν ούτε ένα ευρώ στις απαιτήσεις τους, μια και δεν έχουν λόγο να βιάζονται. Απλώς θέλουν να εκμεταλλευτούν μέσω της πώλησης ένα περιουσιακό τους στοιχείο που τόσο εκείνη όσο και ο αδελφός της σπάνια πλέον χαίρονται.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ