Ανακαλείται ο διορισμός του Σωτήρη Χατζάκη και όλου του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου με απόφαση του ΥΠΠΟ Νίκου Ξυδάκη

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, που δημοιεύεται σήμερα στο ΦΕΚ/ΥΟΔΔ/264, ανακαλείται ο διορισμός του Σωτήρη Χατζάκη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, όπως, επίσης, ανακαλείται και ο διορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου.

 

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο αύριο Τετάρτη‏

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο αύριο Τετάρτη 22 Απριλίου με απόφαση του Σωματείου τους.

Όπως τονίζουν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου σε ανακοίνωσή τους, διεκδικούν να τηρηθεί η συλλογική σύμβαση εργασίας και να τηρηθούν οι αποφάσεις της επιθεώρησης εργασίας καθώς και η συμφιλιωτική του υπουργείου Εργασίας.

Επίσης ζητούν να τερματιστεί η άνιση και διακριτική – όπως καταγγέλλουν - μεταχείριση των εργαζομένων, να υπάρχει ενημέρωση γύρω από τα οικονομικά του οργανισμού και να «περιοριστούν οι σπατάλες και οι αργομισθίες».

Την αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Εθνικό Θέατρο εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών (Ε.Κ.Α.).

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ