Ο Βασιλιάς Ληρ δηλαδή ο Γιώργος Κιμούλης ολόγυμνος - Μαζί του οι κορυφαίες Κόρα Καρβούνη & Στεφανία Γουλιώτη σε μια ιστορική παράσταση!

Με αδαμιαία περιβολή εμφανίστηκε ο βασιλιάς Ληρ και αναστάτωσε το αθηναϊκό κοινό στην προχθεσινή πρεμιέρα του! 

Ο Γιώργος Κιμούλης, που ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, υπακούοντας πιστά στις σκηνοθετικές εντολές του Σλοβένου Τομάζ Παντούρ πέταξε (και πάλι!) τα ρούχα του και στάθηκε μπροστά στους εκατοντάδες θεατές όπως τον γέννησε η μητέρα του.Η στιγμή που ο ηθοποιός εμφανίζεται γυμνός Το ίδιο ακριβώς είχε συνέβαινε και με τον ρόλο του Δον Ζουάν στην ομώνυμη παράσταση, στην οποία επίσης πρωταγωνιστούσε.

Το αρχικό ξάφνιασμα του κόσμου, που είχε γεμίσει ασφυκτικά από νωρίς το θέατρο της Πειραιώς 260, ήταν πολύ μεγάλο. Παρ' όλα αυτά επέδειξε ετοιμότητα, αφού ξέσπασε σε δυνατά χειροκροτήματα αποθεώνοντας την τολμηρότητα αλλά και την καθηλωτική ερμηνεία του κορυφαίου Ελληνα ηθοποιού.

Ηταν η δεύτερη φορά μέσα σε δύο ώρες που οι θεατές έρχονταν τετ α τετ με τη γυμνή αλήθεια των πρωταγωνιστών. Είχε προηγηθεί το «στριπτίζ» του Χάρη Τζωρτζάκη στο πρώτο μέρος της παράστασης, όταν ο νεαρός, ταλαντούχος ηθοποιός έπιασε το κοινό στον... ύπνο. Τη στιγμή που έβγαλε τα μποτάκια και κατέβασε το παντελόνι μένοντας όπως τον γέννησε η μητέρα του, το κοινό δοκίμασε μεγάλη έκπληξη και το χειροκρότημά του ήταν τουλάχιστον χλιαρό. Σαν τους κουβάδες νερό που έριξε πάνω του, κατ' απαίτηση του ρόλου του.

Ακολούθησε η Κόρα Καρβούνη, που άνοιξε τον κορσέ του φορέματός της και άφησε το στήθος της έκθετο προς το κοινό και στη συνέχεια το «σόου» του Αργύρη Πανταζάρα που εμφανίστηκε ντυμένος με σιθρού μαύρο γυναικείο κορμάκι, ζαρτιέρες και μαστίγιο κουνώντας προκλητικά τους γοφούς του πάνω σε μια καρέκλα.

Παγκόσμια περιοδεία

Πάντως η παράσταση ήδη έχει χαρακτηριστεί ιστορική, λόγω της συνεργασίας του Γιώργου Κιμούλη με τον Τομάζ Παντούρ που σήμερα θεωρείται ένας από τους δέκα καλύτερους θεατρικούς σκηνοθέτες παγκοσμίως. Οι πρώτες πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον «Βασιλιά Ληρ»Οι συντελεστές της παράστασης με τον Σλοβένο σκηνοθέτη Τομάζ Παντούρ (δίπλα στον Κιμούλη) να ξεκινάει παγκόσμια περιοδεία μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων στην Αθήνα, στις 3 Μαΐου.

Λέγεται πως ο Κιμούλης εντυπωσιάστηκε από τον επαγγελματισμό του Παντούρ και έφτασε μέχρι την Ισπανία για να τον συναντήσει προκειμένου να του ζητήσει να υλοποιήσει το μεγάλο του όνειρο: να ερμηνεύσει τον μεγάλο ήρωα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ διαφορετικά. Και ο σκηνοθέτης δέχτηκε. Η δραματική παράσταση, με αναφορές στο σήμερα, στην κρίση, στη μοναξιά, υμνεί τις μεγάλες ανθρώπινες αξίες, όπως την αγάπη.

Στο συγκεκριμένο έργο, όπως έγινε γνωστό, ο Σλοβένος δημιουργός που ζει και εργάζεται στην Ισπανία είχε τέσσερα κείμενα: στα αγγλικά, στα Greeklish και ακόμα δύο μεταφράσεις, στα σλοβενικά και στα ισπανικά! 

Οντισιόν

Οπως αποκάλυψε, το καστ το επέλεξε ο ίδιος και μάλιστα μέσα από οντισιόν. «Εχω τη χαρά να συνεργάζομαι με υπέροχους ηθοποιούς που διάλεξα ο ίδιος σε οντισιόν και μπορώ να πω, χωρίς υπερβολή, ότι είναι κορυφαίοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε σε συνέντευξή του. Στην παράσταση παίζουν επίσης οι Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Γάλλος, Πηνελόπη Τσιλίκα και Προμηθέας Αλειφερόπουλος.

Οι εντυπωσιακές ερμηνείες από ολόκληρο το καστ, τα εξαιρετικά, λαμπερά και πανάκριβα μαύρα γυναικεία κοστούμια, οι σκληροί πανκ φωτισμοί, τα συνθήματα, το πολύ αίμα και τα βίντεο συνθέτουν την παράσταση, που είναι εξ ολοκλήρου σε παραγωγή του Γιώργου Κιμούλη. Στην πρεμιέρα έδωσαν το «παρών» η Δήμητρα Ματσούκα, η Ταμίλα Κουλίεβα, ο Μάρκος Σεφερλής με την Ελενα Τσαβαλιά, η Ηρώ Μπέζου κ.ά.

Πηγή: espressonews

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ