O Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει το πιο νόστιμο σνακ με μπιφτέκια από φασόλια - Δείτε πώς να το φτιάξετε!

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής 

 

Συστατικά

100 γρ. chorizo
¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ χυμό λάιμ και φέτες λάιμ για σερβίρισμα
200 γρ. φασόλια βρασμένα
1 κρόκο
50 γρ. γαλέτα
1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για πασπάλισμα
2 τσιαμπάτες κομμένες στη μέση και ψημένες
αβοκάντο
αλάτι
πιπέρι
μία μικρή χούφτα ρόκα και τσιπς για σερβίρισμα

Για τη σως γιαουρτιού

γιαούρτι
2 σταγόνες ταμπάσκο
λίγο κόλιανδρο
λίγο λάιμ
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, βάζουμε το chorizo και τη φρυγανιά και χτυπάμε.
Προσθέτουμε τα φασόλια, την πάπρικα, χυμό από μισό λάιμ, λίγο αλάτι και γρήγορα χτυπάμε πάλι για να ανακατευτούν.
Ρίχνουμε μέσα και έναν κρόκο από αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Πλάθουμε σε 2 χοντρά μπιφτέκια, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 3 -4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα μεταφέρουμε σε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για άλλα δέκα λεπτά μέχρι να  ψηθούν καλά.
Κόβουμε το αβοκάντο μας σε φέτες και ρίχνουμε λίγο λάιμ από πάνω.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σως γιαουρτιού σε ένα μπολάκι.
Βάζουμε τα μπιφτέκια στις τσιαπάτες μας και βάζουμε φέτες αβοκάντο και ρόκα. . Σερβίρουμε στο πλάι με σως γιαουρτιού, φέτες λάιμ και τσιπς.

Who is Who:

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ