Telegraph: Πώς θα πάει η οικονομία σε ένα ενδεχόμενο Grexit - Δείτε τα γραφήματα!

Ως απελπισμένη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να μαζέψει χρήματα περιγράφει η Telegraph την κίνηση για υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων από τις κρατικές επιχειρήσεις στη ΤτΕ.

«Επικαλούμενη « εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες» , η κυβέρνηση εξέδωσε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, το οποίο θα ισχύσει και για τους ΟΤΑ. Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η κρίση ρευστότητας της Αθήνας εκφυλίζεται κάθε μέρα που περνά» σχολιάζει η Telegraph.

Προσθέτει δε πως η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου θα μπορούσε να βοηθήσει την κυβέρνηση προκειμένου να ανταποκριθεί στην πληρωμή ύψους 1,7 δισ. ευρώ μισθών και συντάξεων και να αποτρέψει την πτώχευση.

Οπως σημειώνει οι αποδόσεις των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου έχουν εκτοξευθεί στα ύψη , με τριετή κόστος δανεισμού της χώρας να «χτυπάνε κόκκινο» στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012.

Εκτινάχθηκαν τα 3ετή ομόλογα στα επίπεδα του 2012

Οπως επισημαίνει, η D. Telegraph, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της χώρας «σέρνονται»παραμένοντας μακριά από τη γραμμή του τερματισμού, σύμφωνα με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ