Υπόθεση Σ.Ξηρού: "Πέρασε" το ν/σ για τις φυλακές τύπου Γ - Μεγάλη ένταση για τους χειρισμούς της Ζ.Κωνσταντοπούλου

Παρά τις αντιδράσεις των Αμερικανών, το νομοσχέδιο για τις φυλακές Τύπου Γ και τον κατ' οίκον περιορισμό του Σάββα Ξηρού πέρασε στο σύνολό του από τη Βουλή, ενώ, στην Ολομέλεια υπήρξε μεγάλη ένταση και αντεγκλήσεις για την απαρτία και τους χειρισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την ψήφιση στο σύνολο του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τρίτου Τύπου έκανε... άγριο «τρολάρισμα» προς την Πρόεδρο της Βουλής.

Πριν από μία εβδομάδα η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να κηρύξει την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια με το αιτιολογικό ότι στην αίθουσα δεν υπήρχαν 75 άτομα ώστε να υπάρχει απαρτία. 

Σήμερα μία εβδομάδα αργότερα η Βουλή βρήκε μπροστά της εκείνη την απόφαση καθώς κατά την προγραμματισμένη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις φυλακές στο σύνολο, η Νέα Δημοκρατία ζήτησε να εφαρμοστεί ο Κανονισμός και υποστήριξε πως το νομοσχέδιο δεν μπορεί να ψηφιστεί καθώς στην αίθουσα βρίσκονταν μόλις 56 βουλευτές. 

«Από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το προηγούμενο της απόφασης της Προέδρου της Βουλής είναι προφανές ότι η Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει αν δεν υπάρξουν στην αίθουσα 75 βουλευτές. Φαντάζομαι ότι και η Πρόεδρος στη Ρώμη που είναι θα είναι σφόδρα ενοχλημένη. Ζητώ να διακοπεί η ψηφοφορία μέχρι να διαπιστωθεί η απαρτία» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ