Βαρουφάκης: "Ο Ντράγκι ζήτησε να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία" - Μία ώρα διήρκεσε το τετ-α-τετ των δύο ανδρών στις ΗΠΑ

Να υπάρξει άμεσα συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της και να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Bαρουφάκη, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του την Παρασκευή, στην Ουάσιγκτον.

Η συνάντηση των δύο αντρών διήρκεσε μία ώρα, ενώ όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι επιθυμεί να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία, «η οποία θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

«Είχαμε μία συνάντηση μίας ώρας με τον κύριο Ντράγκι. Μιλήσαμε για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί στη διαδρομή προς την 24η Απριλίου. Ο κ. Ντράγκι επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά το προσωπικό ενδιαφέρον του και το ενδιαφέρον της ΕΚΤ να βρεθεί μία λύση για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη», είπε σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Η Αθήνα στοχοποιεί τον Ντράγκι

Ασφαλείς πληροφορίες από το περιβάλλον του κυρίου Ντράγκι μιλούν για έντονη δυσαρέσκεια του επικεφαλής της ΕΚΤ γι' αυτές τις δηλώσεις, με συνεργάτες του να θεωρούν ότι η ΕΚΤ και ο ίδιος ο κ. Ντράγκι «στοχοποιείται» από την ελληνική κυβέρνηση. Φυσικά όπως αναμενόταν ο κ. Ντράγκι δεν έκανε την παραμικρή δήλωση μετά το πέρας της συνάντησής του με τον κ. Βαρουφάκη. 

«Βήμα - βήμα διαδικασία...»

Είναι επίσης ενδεικτικό του κλίματος που κυριάρχησε ότι και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης ήταν ιδιαίτερα φειδωλός και «μαζεμένος» στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους αμέσως μετά.  Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε συγκεκριμένα: "Είχαμε μία συνάντηση μίας ώρας με τον κύριο Ντράγκι μιλήσαμε για τη βήμα- βήμα διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί στη διαδρομή προς την 24η Απριλίου. Ο κ. Ντράγκι επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά το προσωπικό του ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον της ΕΚΤ να βρεθεί μία λύση για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη" 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ