Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας - Αντιεξουαστές με καδρόνια & πέτρες κατά των αστυνομικών!

Και ξαφνικά το ήρεμο κλίμα το οποίο επικρατούσε από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας διαταράχθηκε. 

 

Ενώ η συγκέντρωση των χιλιάδων μεταλλωρύχων ολοκληρώθηκε ειρηνικά, στην συγκέντρωση κατά των μεταλλείων χρυσού ξαφνικά άναψαν τα αίματα.

Κάποιοι κουκουλοφόροι και κρανοφόροι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψεις χημικών και κρότου λάμψης και η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Η ένταση αυτή την ώρα έχει μεταφερθεί στους δρόμους των Εξαρχείων, γύρω από την Εμμανουήλ Μπενάκη, όπου οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιές σε κάδους, ενώ η Αστυνομία απάντησε με ρίψεις δακρυγόνων.

Πιο αναλυτικά, γύρω στις 7 ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, που διαμέσου των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, έφτασε στην πλατεία Συντάγματος. Στη διαδρομή άτομα με καδρόνια και κράνη έβαλαν φωτιές σε σκουπίδια. Η πορεία επέστρεψε στα Προπύλαια λίγο πριν τις 8 το βράδυ, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το κτήριο της Πρυτανείας και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να πλησιάσει.

Αμέσως μετά, ομάδα αντιεξουσιαστών αποχώρησε προς τα Εξάρχεια, καταδιωκόμενη από διμοιρίες των ΜΑΤ, προς την οδό Μπενάκη. 

Αργότερα, η ένταση μεταφέρθηκε στους δρόμους των Εξαρχείων. Αρχικά, στην Εμμανουήλ Μπενάκη, όπου οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιές σε κάδους, ενώ η Αστυνομία απάντησε με ρίψεις δακρυγόνων.  

Το κυνηγητό συνεχίστηκε στη Στουρνάρη, όπου οι αντιεξουσιαστές έφτιαξαν πύρινα οδοφράγματα και πέταξαν μολότοφ προς τους αστυνομικούς. Εκεί παραμένουν περίπου 50 κουκουλοφόροι, εφηβικής ηλικίας που πετούν πέτρες και μολότοφ, ενώ αναποδογύρισαν κι ένα αυτοκίνητο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ