Live από τη Βουλή: H συζήτηση για τις Φυλακές Γ' Τύπου - Με ποίημα υποδέχτηκε ο Γεωργιάδης την Κωνσταντοπούλου

Τη διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' αποφάσισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, λόγω έλλειψης πλειοψηφίας.

Η απόφαση ελήφθη περίπου στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, όταν η πρόεδρος της Βουλής πήρε τη θέση της και καταμέτρησε τους βουλευτές.

Όταν είδε ότι οι βουλευτές ήταν μόλις 57, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να διακοπεί η συνεδρίαση για λίγη ώρα προκειμένου να συμπληρωθεί η πλειοψηφία επί των παρόντων.

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις, με βουλευτές να διαμαρτύρονται καθώς δεν πρόκειται για συνεδρίαση κατά την οποία θα υπάρξει ψηφοφορία.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, κρατώντας τον κανονισμό της Βουλής, ζήτησε οι συνεδριάσεις να ξεκινούν στην ώρα τους και σημείωσε: "Δεν δεχόμαστε bullying από εσάς κ. πρόεδρε".

Στα θεωρεία της Βουλής βρίσκονται από νωρίς το πρωί συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατίας που διαμαρτύρονται για τη ρύθμιση που προβλέπει αποφυλάκιση κρατουμένων και έκτιση του υπολοίπου της ποινή τους κατ' οίκον για όσους έχουν εκτίσει το 1/4 της ποινής τους και έχουν αναπηρία άνω του 80%.
Οι συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας χαρακτηρίζουν τη διάταξη φωτογραφική για τον καταδικασμένο για την 17Ν Σάββα Ξηρό, ο οποίος είναι ανάπηρος σε ποσοστό 98%.
Οι ίδιοι πραγματοποίησαν νωρίτερα το πρωί συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου.
Το ποίημα Άδωνι σε Ζωή Κωνσταντοπούλου

Όταν εισήλθε στην αίθουσα η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σηκώθηκε και της απήγγειλε ένα ποίημα του Γ. Δροσίνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποίημα ήταν το εξής:
"Σε καρτερούσα
και είπα να τη
μα ήταν η αυγούλα στις κορυφές
και η αμυγδαλιά στο μονοπάτι
μα ήταν ίδιες και οι τρεις σαν αδελφές"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ