Πρυτανεία ΕΚΠΑ: Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό!

Ομάδα νεαρών έκανε έφοδο στο κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, όπου αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τον χώρο, στον οποίο συνεχίζεται η κατάληψη από αντιεξουσιαστές για 17η συνεχή ημέρα.

 

Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών όταν αντιεξουσιαστές, οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στα Προπύλαια, προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο και να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους καταληψίες, κατάφεραν να απωθήσουν τους περίπου 100 διαδηλωτές, αλληλέγγυους των καταληψιών που θέλουν να «σπάσουν» τον αποκλεισμό της Πρυτανείας από την ΕΛ.ΑΣ.

Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 19.30 οι αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν σχηματίσει μία ζώνη μπροστά στα σκαλιά του κτιρίου, προχώρησαν στην προσαγωγή δύο κοριτσιών που κινούνταν επί της οδού Ρήγα Φεραίου.

Οι άντρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης έχουν προσεγγίσει την είσοδο του ΕΚΠΑ σε απόσταση περίπου 50 μέτρων, ενώ στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου βρίσκονται διάσπαρτοι αστυνομικοί οι οποίοι απαγορεύουν την είσοδο σε όποιον θέλει να εισέλθει στο κτήριο. 

Η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ έχει περικυκλωθεί από τουλάχιστον έξι διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ, οι οποίοι ελέγχουν κάθε διερχόμενο. 
Παράλληλα, αυξημένα είναι τα μέτρα περιφρούρησης των αστυνομικών δυνάμεων από σήμερα το μεσημέρι στη Νομική Σχολή, καθώς άντρες των ΜΑΤ έχουν διασκορπιστεί στους παράπλευρους δρόμους της, αλλά και στο Πολυτεχνείο και στην ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέων καταλήψεων από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ