Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης ''Αττικό Τοπίο'' στο μουσείο κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Το Αττικό Τοπίο, ως σημείο αναφοράς αλλά και ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, αποτελεί το έναυσμα για τη νέα περιοδική έκθεση που παρουσιάζεται στο Μουσείο Κοσμήματος. Πολύτιμα μικρογλυπτά του Ηλία Λαλαούνη εμπνευσμένα από τη μοναδικότητα της Ελληνικής υπαίθρου ‘συνομιλούν’ με έργα τεσσάρων σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών – των Μανώλη Ζαχαριουδάκη, Χάρη Λάμπερτ, Γιώργο Χαδούλη και Μανώλη Χάρο.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} Το Αττικό Τοπίο, ως σημείο αναφοράς αλλά και ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, αποτελεί το έναυσμα για τη νέα περιοδική έκθεση που παρουσιάζεται στο Μουσείο Κοσμήματος. Πολύτιμα μικρογλυπτά του Ηλία Λαλαούνη εμπνευσμένα από τη μοναδικότητα της Ελληνικής υπαίθρου ‘συνομιλούν’ με έργα τεσσάρων σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών – των Μανώλη Ζαχαριουδάκη, Χάρη Λάμπερτ, Γιώργο Χαδούλη και Μανώλη Χάρο.


Η έκθεση φέρνει κοντά δύο γενιές πρωτοπορίας στον χώρο της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης,  παρουσιάζοντας το έργο του διακεκριμένου Έλληνα χρυσοχόου με έργα του από τη δεκαετία του 70, που έχουν εκτεθεί σε σημαντικά ιδρύματα παγκοσμίως, σε αντιπαραβολή με το σημερινό έργο σημαντικών εκπροσώπων της σύγχρονης εικαστικής σκηνής. Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας, και τραγική για τον πολιτισμό και την εικαστική δημιουργία, το Μουσείο Κοσμήματος, ζωντανεύει τις διακοσμητικές τέχνες. Η έκθεση στηρίζεται από την ιστορικό τέχνης Ελένη Αθανασίου που επιμελήθηκε την ιδέα του Αττικού τοπίου – προβάλλοντας έργα που αποπνέουν καλοκαίρι, αισιοδοξία και ελληνικότητα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ