Βλάντις Ντομπρόσφκις στην Handelsblatt: ''Σφίγγει κι άλλο η θηλιά - Ούτε στις 24 Απριλίου θα πάρει λεφτά η Ελλάδα''!

«Απίθανη» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόσφκις μια συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της στο Eurogroup της 24ης Απριλίου για εκταμίευση της δόσης.
 

Οπως υποστηρίζει ο Ντομπρόφσκις, σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η συνεδρίαση που θα γίνει στη Ρίγα της Λετονίας θα εξετάσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Ουσιαστικά χάνεται μια ακόμη ημερομηνία για την Ελλάδα και η πιστωτική ασφυξία γίνεται ακόμη πιο αφόρητη για την ελληνική οικονομία. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αφήνει ξεκάθαρες αιχμές προς την ελληνική πλευρά καθώς τονίζει ότι η Αθήνα ευθύνεται για τη μη λήψη αποφάσεων για εκταμίευση έστω και μέρους της δόσης.

Η αιτία της νέας καθυστέρησης, σημειώνει στο ρεπορτάζ η Handelsblatt, είναι η απροθυμία της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, ενώ από την Αθήνα δεν υπάρχει καμία ένδειξη περαιτέρω προόδου στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κύριος Ντομπρόφσκις δήλωσε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε από την Ελλάδα μια αξιόπιστη δέσμευση για τις μεταρρυθμίσεις. Είναι επείγον».
Πηγές από την ΕΕ που επικαλείται η εφημερίδα, ανέφεραν μάλιστα πως πιθανότερη ημερομηνία για εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα, είναι η 11η Μαΐου, οπότε έχει προγραμματιστεί το επόμενο Eurogroup. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 12 Μαίου η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει δόση της τάξης των 763 εκατ. ευρώ και τρεις ημέρες μετά να μετακυλίσει έντοκα ομόλογα ύψους 1,4 δισ. ευρώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ