Π. Σκουρλέτης: ''Μπαίνουμε σε νέα φάση - Αφήνουμε πίσω την μαύρη πενταετία που αποδιάρθρωσε τα εργασιακά''!

Η επαναφορά της ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού είναι τα σημεία αιχμής του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων που αρχίζει αύριο, Τετάρτη (15/04/2015) στο υπουργείο Εργασίας, τόνισε, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Απασχόλησης, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ακόμη ότι από την 1η Οκτωβρίου θα αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της για «μία γενναία ριζοσπαστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με κύριο χαρακτηριστικό την εξεύρεση νέων κοινωνικών πόρων».

«Μπαίνουμε σε μία νέα φάση», είπε ο κ. Σκουρλέτης και εξήγησε ότι «αφήνουμε πίσω τη "μαύρη" πενταετία που αποδιάρθρωσε τις εργασιακές σχέσεις και μπαίνουμε σε μία νέα φάση για να ανατάξουμε έστω ένα μέρος της ζημιάς που έχει γίνει».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι μόνο θετική επίπτωση θα έχουν οι ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο, ενώ σημείωσε ότι η βίαιη μείωση μισθών τα προηγούμενα χρόνια είχε αρνητικές επιπτώσεις, αφού έπληξε την αγορά και εκτίναξε την ανεργία.

Τόνισε ακόμη ότι η εμμονή των δανειστών σε υφεσιακά μέτρα ή σε μέτρα που διαλύουν την ισχνή παρουσία των κοινωνικών παροχών είναι αδιέξοδη και πρόσθεσε ότι «εάν ισχύσουν οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, θα έχουμε μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 90% στα επόμενα τρία χρόνια».

Αναφερόμενος, τέλος, στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη και στις πιέσεις που ασκούνται είπε ότι «γίνεται διαπραγμάτευση σκληρή και πραγματική, που θα καταλήξει σε συμβιβαστική αμοιβαία επωφελή λύση».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ