Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια του Άκη Πετρετζίκη - Η τέλεια πρόταση για να αποτοξινωθούμε μετά το Πάσχα!

Μια νόστιμη και ελαφριά πρόταση!

Συστατικά
4 μέτρια κολοκυθάκια
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο και επιπλέον άλλες 2 
αλάτι και πιπέρι
φύλλα από ένα μικρό μάτσο δυόσμο
φύλλα από 1/2 μάτσο βασιλικό

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα σκουπίζουμε προσεκτικά.
Με τον αποφλοιωτή κόβουμε λεπτές φέτες από τα κολοκυθάκια.
Ανακατεύουμε τις φέτες με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο που τα έχουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά βάζουμε μέσα λίγες λίγες τις φέτες από τα κολοκυθάκια και τις σοτάρουμε για λίγο και από τις δύο πλευρές.
Καθώς κάνουμε αυτό ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να πάρουμε μόνο το κίτρινο μέρος γιατί αλλιώς θα πικρίσει η σάλτσα μας.
Στο ίδιο μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού και τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ελαφρά το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Με τα χέρια μας κόβουμε τα μεγάλα φύλλα βασιλικού σε κομμάτια και τα μικρά τα κρατάμε ολόκληρα αλλά λίγο τα τσακίζουμε με τα χέρια μας.
Ρίχνουμε το δυόσμο στη σάλτσα μας.
Σε αυτό το μείγμα βάζουμε τα κολοκυθάκια καθώς βγαίνουν από το τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε τα κολοκυθάκια μέσα στη σάλτσα για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν σερβίρουμε για να αναμειχθούν τα αρώματα όλων των υλικών.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ