Θρήνος στη Μεσσηνία με τους 2 νεκρούς νεαρούς & τους 4 βαριά τραυματίες από κροτίδες

Με αίμα βάφτηκε και φέτος το έθιμο του «σαϊτοπόλεμου» στη Μεσσήνη, όπου ακρωτηριάστηκαν δύο άνδρες, ενώ η ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας δεν έχει συνέλθει ακόμη από τον βαρύτατο τραυματισμό νεαρού και τον θάνατο άλλων δύο, σε ξεχωριστά περιστατικά.

Κατά την διεξαγωγή του παραδοσιακού «σαϊτοπόλεμου» στη Μεσσήνη την Κυριακή, δύο άτομα ακρωτηριάστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελότου.

Πρόκειται για δύο άνδρες, ο ένας γύρω στα 60 και ο δεύτερος γύρω στα 65, οι οποίοι δυστυχώς έχασαν ο ένας το αριστερό και ο άλλος το δεξί χέρι. Έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Είχε προηγηθεί ο σοβαρότατος τραυματισμός 25χρονου και ο ελαφρύτερος ενός ακόμη το βράδυ της Ανάστασης, που προκλήθηκε από αυτοσχέδια κροτίδα στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης" (παλιό Στρατόπεδο) στην περιοχή του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα.

Ο πρώτος, που είχε κατασκευάσει την αυτοσχέδια κροτίδα και προσπάθησε να την ανάψει, τελικά έχασε τόσο την όρασή του όσο και τα δύο του χέρια από το ύψος του αγκώνα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών επί ώρες στο χειρουργείο του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ο φίλος του που παρευρισκόταν στο σημείο τραυματίστηκε από θραύσματα στο αριστερό χέρι αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο.

Την ίδια ώρα στην Ανω Αμφεια ελάχιστοι άντεξαν να συμμετέχουν στην πανηγυρική λειτουργία της Ανάστασης, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα είχαν χάσει τη ζωή τους, παίζοντας με κροτίδα και τα καλώδια της ΔΕΗ δύο νέοι 23 και 26 ετών.

24χρονος έχασε τα χέρια του και το ένα του μάτι στην Καλαμάτα

Λίγες ώρες μετά τον τραγικό χαμό των 2 νέων ανθρώπων στο Γαρδίκι, ακόμα ένα περιστατικό με έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας συγκλόνισε την Καλαμάτα το βράδυ της Ανάστασης. Νεαρός επιχείρησε να πετάξει αυτοσχέδια κροτίδα στο γήπεδο του στρατοπέδου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Αμέσως διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτα όπου και χειρουργηθηκε. Τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει τον ακρωτηριασμό των 2 του χεριών ενώ έχασε και την όραση του από το ένα του μάτι... Να σημειωθεί ότι ακόμα ένας 24χρονος τραυματίστηκε πιο ελαφρά τη στιγμή που βρισκόταν δίπλα στον άτυχο νεαρό.

Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες από το σημείο που συνέβη το τραγικό συμβάν, οι νέοι ήταν στο χώρο πίσω από τον πάγκο του γηπέδου, ενώ μέσα στο γήπεδο υπάρχουν οι ροδιές του ασθενοφόρου.

Η ενημέρωση από την Αστυνομία: 

Διερεύνηση τραυματισμού δύο (2) ημεδαπών από έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας στην Μεσσηνία

Σήμερα (12.4.2015) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, δύο (2) 25χρονοι ημεδαποί, τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο ένας (1) από τους ανωτέρω 25χρονους, στην προσπάθειά του να ενεργοποιήσει αυτοσχέδια κροτίδα, αυτή εξερράγη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ίδιου, καθώς και του άλλου 25χρονου, που βρισκόταν στο σημείο.

Οι ανωτέρω τραυματίες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύονται.

Τα υπολείμματα της αυτοσχέδιας κροτίδας περισυνελέγησαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Την αστυνομική έρευνα και προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.    

Σοβαρός τραυματισμός 2 ατόμων στη Μεσσήνη 

Η κατάρα που  έχει πλήξει τη Μεσσηνία δεν έχει τέλος, έτσι απόψε το βράδυ δίπλα από την εκκλησία που γίνεται το πανηγύρι της Μεσσήνης δύο άτομα 67 και 74 ετών τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά ύστερα από έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας με δυναμίτη.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που γκρεμίστηκε και τοίχος.

Στο νοσοκομείο Καλαμάτας έχουν μαζευτεί συγγενείς των δύο τραυματισμένων με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται κρίσιμη.

 
Τέλος να σημειωθεί ότι δεν προκλήθηκε ο τραυματισμός  από σαΐτα όπως έχουν αναφέρει τα περισσότερα Αθηναϊκά μέσα.  

Πηγή: Ελευθερία, tharrosnews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ