Made in Greece ένα πάρτυ αλά Μύκονο στη Φλόριντα - 1000 Ελληνοαμερικανοί θα χορέψουν "μπουζούκια" ως το πρωί! (Φωτό - Βίντεο)

Όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, για την ακρίβεια αυτή η συγκεκριμένη γραμμή, έμεναν 41 ημέρες, 23 ώρες, 58 λεπτά και πέντε δευτερόλεπτα για το event... υπερπαραγωγή. 

Δεν έχει καμία σημασία, ο ενθουσιασμός στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήδη χτυπάει κόκκινο, ενώ όλες οι θέσεις έχουν κλειστεί προ πολλού. «Ελα κι εσύ να χορέψουμε!» μου λέει σε άψογα ελληνοαμερικανικά ο Ντίνο Καστής, ο 32χρονος διοργανωτής. Τον έχουμε πετύχει στο Μαϊάμι, στη διαδρομή προς τα γραφεία της εταιρείας του. Δεν μπορώ παρά να τον φαντάζομαι να οδηγεί σε κάποια παραλιακή οδό, ανέμελο, με τη χαρακτηριστική λευκή οδοντοστοιχία των κοσμοπολίτικων λουτροπόλεων των ΗΠΑ, αλλά μάλλον φταίνε οι ταινίες.

Συζητάμε για το μεγάλο beach party της οργάνωσης United Greek Americans, την οποία έχει συστήσει, που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Clearwater της Φλόριντα στις 21-25 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του τριημέρου του εορτασμού του Μemorial Day. Περισσότεροι από 1.000 Ελληνοαμερικανοί θα συμμετάσχουν σε ένα «απίθανο Mykonos-style πάρτι, με bouzoukia, σε αμερικανικό έδαφος!». Θα είναι η πέμπτη στη σειρά τέτοια διοργάνωση της UGA, που ξεκίνησε τυχαία για να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο πάρτι της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στις ΗΠΑ.

«Εγώ ασχολιόμουν πάντα με night clubs στη Φλόριντα όπου ζω και μια φορά έγινε ένας μεγάλος χορός και ήρθαν κάποια ελληνόπαιδα φίλοι μου και μου είπαν “φαντάσου όλοι εδώ μέσα να ήταν Ελληνες”. Ετσι μου μπήκε η ιδέα στο μυαλό, αυτή ήταν η σπίθα, the spark», λέει ο Καστής μπλέκοντας χαριτωμένα τις δύο γλώσσες. Τα ελληνικά του είναι εντυπωσιακά καλά για ένα παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ. Ο παππούς του έφυγε για την Αμερική από την Κοζάνη στα 20 του, στις αρχές του ’50. Ο ίδιος μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, αλλά από τότε που γνώρισε τις αμμουδιές του Μαϊάμι, δεν το αλλάζει με τίποτα.

«Αρχισα να ψάχνω πού μπορεί να γίνει ένα τέτοιο μεγάλο πάρτι για Ελληνοαμερικανούς και βρήκα αυτή την πολύ ωραία beach, παραλία, στο Clearwater, που έχει και πολλά ξενοδοχεία». Η τοποθεσία είναι πράγματι ιδανική. Πολύ κοντά βρίσκεται το Tarpon Springs, περιοχή που καταγράφει τη μεγαλύτερη αναλογία Ελληνοαμερικανών στις ΗΠΑ. Την πρώτη χρονιά μαζεύτηκαν 100 άτομα, αλλά η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που την επόμενη φορά άρχισαν να συρρέουν στη Φλόριντα Ελληνες από όλη τη Βόρεια Αμερική. «Ο ένας το είπε στον άλλον, το ανέβασαν στα social media, και τώρα έρχονται Ελληνες μέχρι και από τον Καναδά και το Λονδίνο»! Για την ακρίβεια, φέτος, την εμπειρία «Μύκονος στο Μαϊάμι» θα ζήσουν και Ελληνες από την Κρήτη και την Αθήνα που θα ταξιδέψουν ειδικά για τον σκοπό. Για πρώτη φορά φέτος, η UGA αναγκάστηκε να κλείσει και δεύτερο ξενοδοχείο.

«Το περιμένουμε πώς και πώς. Το Memorial Day είναι μεγάλη γιορτή εδώ και είναι η αργία με την οποία ξεκινάει το καλοκαίρι. Το Πάσχα είναι πιο οικογενειακό, η αργία του Μαΐου είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος μπορεί να βγει έξω και να διασκεδάσει», λέει ο Ντίνο. Για τον ίδιο, το πάρτι είναι ευκαιρία να γνωριστούν οι Ελληνες μεταξύ τους. «Εδώ χανόμαστε οι Ελληνες. Πολλοί γεννήθηκαν εδώ αλλά ο μπαμπάς τους μπορεί να παντρεύτηκε Αμερικανίδα και σιγά σιγά να έχασαν την ελληνικότητά τους (σ.σ. το λέει “ελληνισμό”). Να, ακόμα κι εγώ τα ’χω ξεχάσει τα ελληνικά, βλέπεις;» Με την ορμή της μεγάλης επιτυχίας που έχει το πάρτι, η UGA ξεκινάει από φέτος και πρόγραμμα υποτροφιών για «ελληνόπαιδα», στο οποίο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι, αρκεί να είναι φοιτητές. Προϋπόθεση να γράψουν μία έκθεση για το πώς ο ελληνικός πολιτισμός έχει επηρεάσει τη ζωή τους.

Ομως, σε 41 ημέρες, 21 ώρες και 59 λεπτά από τώρα έχουμε πάρτι! Η γιορτή αρχίζει το βράδυ της Πέμπτης με ένα Sunset Welcome Party στην παραλία. Το επίσημο εναρκτήριο πάρτι ωστόσο γίνεται την Παρασκευή, με dj από κάθε γωνιά των ΗΠΑ, που θα παίξουν «τις μεγαλύτερες αμερικανικές και ελληνικές μουσικές επιτυχίες». Το Σάββατο έχουμε το white party, όπου όλοι καλούνται να ντυθούν στα λευκά (θα ανακηρυχθεί βασιλιάς και βασίλισσα, όπως στα prom), ενώ το τετραήμερο κλείνει την Κυριακή με ζωντανό bouzoukia show από το γκρουπ Seizmos από τη Φιλαδέλφεια.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ