Νέο χτύπημα των τζιχαντιστών στη Συρία με τουλάχιστον 17 νεκρούς!

"Τουλάχιστον 17 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στο Ουμ Ταμπαμπίρ και τη Χανούρα, στην έρημο, στα ανατολικά της επαρχίας Χομς", ανακοίνωσε η οργάνωση διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τρία από τα θύματά τους.

Οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν όπλα και πυρομαχικά. Το ΙΚ υπέστη επίσης απώλειες στη μάχη αυτή, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των μελών του που σκοτώθηκαν.

"Το ΙΚ έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις του εναντίον των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική Χομς, προσπαθώντας να προωθηθεί στις ζώνες που ελέγχει το καθεστώς και να αυξήσει την επιρροή του στο σουνιτικό πληθυσμό της περιοχής", σημείωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Χομς ενώ το ΙΚ δρα κυρίως στα ανατολικά. Στις 29 Μαρτίου είχε εξαπολύσει επίθεση στην περιοχή αυτή, σκοτώνοντας 20 στρατιώτες και παραστρατιωτικούς.

Στο μεταξύ, από τη Νέα Υόρκη, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έκανε έκκληση στη διεθνή κοινότητα ώστε να αποφευχθεί μια "σφαγή" στον προσφυγικό καταυλισμό του Γιάρμουκ, κοντά στη Δαμασκό, οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι του οποίου έχουν βρεθεί μεταξύ των διασταυρούμενων πυρών του ΙΚ και του συριακού στρατού.

"Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση για να σώσουμε ζωές. Δεν γίνεται να παραμείνουμε άπραγοι και να αφήσουμε να εξελιχθεί μια σφαγή, δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τους κατοίκους του Γιάρμουκ", είπε ο Μπαν Γκι-μουν στους δημοσιογράφους.

Πηγή: dailystar.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ