Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου - Ερντογάν από τη Γέφυρα Κήπων στον Έβρο!

Στον Έβρο βρίσκεται σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος έφτασε στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης στις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον υφυπουργό, Νίκο Τόσκα, τους Αρχηγούς τον Κλάδων, με επικεφαλής τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο. 

Στο αεροδρόμιο ο κ. Παυλόπουλος έτυχε θερμής υποδοχής από το μητροπολίτη Άνθιμο και τις τοπικές αρχές και κατόπιν οδικώς αναχώρησε για το Ορμένιο και τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Εκεί, ενημερώθηκε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το νομό Έβρου.

«Δεν είναι η μοναδική φορά που σας επισκέπτομαι, θα έρθω ξανά» είπε ο κ. Παυλόπουλος, ενώ, σχολιάζοντας τις καταστροφικές πλημμύρες του Έβρου, σημείωσε πως «η κατάσταση αυτή μας διδάσκει συνεχώς», επισημαίνοντας πως το ποτάμι είναι ευλογία.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε ζητήματα παράνομης μετανάστευσης και εξέφρασε τη συμπαράσταση της πολιτείας προς τους ακρίτες.

Στη συνέχεια μετέβη στο φυλάκιο της Γέφυρας Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου μοίρασε δώρα στους ακρίτες που υπηρετούν στην περιοχή, μόνιμους και στρατευμένους.

Ακόμη, αντάλλαξε ευχές και δώρα με Έλληνες και Τούρκους στρατιώτες, στους οποίους ευχήθηκε να συνυπάρχουν με αδελφοσύνη.

«Σε αυτό το ακριτικό σημείο, όπου χτυπάει η ψυχή του Ελληνισμού, αλλά και η ψυχή και το πνεύμα της Ευρώπης, αποτίω το φόρο τιμής που ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες διασφαλίζουν την ασφάλεια της Ελλάδας, την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και τους διαβεβαιώνω, ότι από την πλευρά μου, από την πλευρά της Κυβέρνησης και από την πλευρά των Ευρωπαϊκών Θεσμών, θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε το έργο τους, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Δικαίου, και ιδίως του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, έτσι ώστε από κοινού οι ευρωπαϊκοί λαοί να αντιμετωπίσουν και τα ζητήματα παράνομης μετανάστευσης. Τα οποία όπως είναι γνωστό, υπό τις παρούσες συνθήκες, δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό θα το πράξουμε σε πλήρη συνεργασία με τους εταίρους μας και με απόλυτη και συνεπή εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Δικαίου» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος από το σημείο.

Από τη γέφυρα Κήπων, ο κ. Παυλόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο αντάλλαξαν ευχές, αλλά αναφέρθηκαν και στην προετοιμασία της επικείμενης συνάντησής τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε στον Τούρκο ομόλογό τη συμπαράστασή του για την επίθεση που έγινε στο λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Φενέρμπαχτσε, ενώ είπε ότι αναμένει βήματα προόδου από την Άγκυρα στον τομέα των διμερών σχέσεων.

Ο χαιρετισμός Παυλόπουλου στους κατοίκους του Ορμενίου

Είναι πολύ μεγάλη η τιμή την οποία μου περιποιείτε και είναι εξίσου μεγάλη και η συγκίνησή μου. Και γιατί βρίσκομαι εδώ και γιατί ξέρω σε ποιους απευθύνομαι. Είστε οι άνθρωποι οι οποίοι συμβολίζετε εδώ, στην άκρη της Ελλάδας, στην άκρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την δημιουργία, την δύναμη και την θέληση της ειρηνικής συνύπαρξης με τους λοιπούς λαούς. Κι εύχομαι μέσα στη βαθιά κρίση που μαστίζει όχι μόνο τον Τόπο, αλλά γενικότερα τον κόσμο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τουλάχιστον η ειρήνη να είναι η βάση πάνω στην οποία θα μπορέσετε να δώσετε αυτά που η ψυχή σας μπορεί να δώσει.

 

Θέλω να ξέρετε ότι αναγνωρίζουμε την συμβολή σας αλλά και τον συμβολισμό της εδώ παρουσίας σας και των πράξεών σας. Και το αναγνωρίζει και η Ελληνική Πολιτεία, το αναγνωρίζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί θυμίζω, είστε πολίτες της Ελλάδας, κομμάτι της Ιστορίας της αλλά εδώ και πολλά χρόνια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς θα πορευτούμε για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα. Άρα το χρέος το οποίο υπάρχει απέναντί σας είναι και χρέος των Ευρωπαϊκών Θεσμών, για την οικονομική ανάπτυξη, για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων τα οποία προκύπτουν και από την παράνομη μετανάστευση, έτσι ώστε, να μπορέσετε να δώσετε αυτό το οποίο έχετε ταχθεί να δώσετε και το οποίο γνωρίζω ότι μπορείτε να προσφέρετε.

Μαζί σας με συνδέουν πολλά. Ξαναβρίσκομαι εδώ σε δύσκολες ώρες γιατί το ποτάμι είναι ευλογία, πλην όμως το ποτάμι είναι εκείνο που πολλές φορές σας έχει δημιουργήσει προβλήματα. Αλλά μην ξεχνάτε είναι εκείνο που σας δίδαξε και μας δίδαξε, και εμένα ως υπουργό Εσωτερικών, πως μπορούμε πέρα και έξω από αντίξοες συνθήκες να επιβιώσουμε και όχι μόνο. Να δώσουμε στον Τόπο και στον Λαό μας αυτό που του ανήκει. 

Δεν έχω να πω τίποτα άλλο εκτός από ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και να θυμάστε ότι δεν θα είναι η μόνη φορά που θα είμαι εδώ. Στη διάρκεια της θητείας μου θα το επαναλαμβάνω. Σαν μια αναγνώριση της δικής σας αξίας, αλλά και σαν ένα προσκύνημα. Ένα προσκύνημα σε αυτήν εδώ την άκρη, η οποία μας θυμίζει γιατί πρέπει να αγωνιστούμε και τι είναι εκείνο το οποίο πρέπει να υπηρετήσουμε. Όλοι μαζί χωρίς διαφορές οι οποίες δεν έχουν καμία σημασία όταν έχουμε να δώσουμε κοινούς αγώνες για τον Τόπο και τον Λαό μας.

Σας ευχαριστώ θερμά, να είναι ο Θεός μαζί σας, Καλή Ανάσταση! Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ο χαιρετισμός Παυλόπουλου στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς της Γέφυρας Κήπων

Ήρθα για να σας ευχηθώ Καλή Ανάσταση! Να ευχηθώ Καλή Ανάσταση στους Ακρίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και να σας αποδώσω τον οφειλόμενο φόρο τιμής για το απαράμιλλο φρόνημα και για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος το οποίο ξέρουμε όλοι ότι σας διακρίνει. 

Μην ξεχνάτε ότι πάνω σας στηρίζεται η Εθνική Άμυνα και η ασφάλεια του Τόπου. Αλλά όχι μόνον η ασφάλεια της Ελλάδας. Και η ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν πρέπει να λησμονάμε, και ιδίως εσείς, ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα φυλάσσοντας τα σύνορα της Ελλάδας, φυλάτε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διασφαλίζετε την ασφάλεια του Τόπου και του Λαού μας, αλλά και την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των λαών της Ευρώπης. Για αυτό και γνωρίζουμε το χρέος μας, το χρέος των Ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και των Ελληνικών θεσμών, για το τι πρέπει να κάνουμε για εσάς. Πρέπει να εφαρμόσουμε στο ακέραιο αυτό που οι κανόνες Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτάσσουν, ιδίως στο πλαίσιο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού κάθε κίνδυνο ο οποίος προκύπτει τόσο για την Ελλάδα όσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Με αυτές τις σκέψεις σας ευχαριστούμε θερμώς. Καλή Ανάσταση, καλή δύναμη σε εσάς και στις οικογένειές σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ