Α. Τσίπρας συνάντηση με το Προεδρείο της Δούμας: ''Όχι στην κλιμάκωση του αδιέξοδου οικονομικού πολέμου''

Η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τη συμφωνία του Μινσκ ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της κρατικής Δούμας της Ρωσίας.

«H λύση στα προβλήματα είναι ο διάλογος και η συνεργασία και όχι η κλιμάκωση ενός αδιέξοδου οικονομικού πολέμου» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Ανέφερε ακόμη ότι η βουλή των Ελλήνων είναι ανοικτή στον διάλογο και στη συνεργασία με τη ρωσική Δούμα, υπάρχει πάντα η ομάδα φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας.

Νωρίτερα, στη διάλεξή του στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ρωσία δεν είναι μια ευκαιριακή αλλά στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα αλλά και ότι δεν αποτελεί «λύση» στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωζώνη.
«Το ζήτημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος κρίσης στην Ευρωζώνη που είναι ευρωπαϊκό και μόνο στο πλαίσιο αυτό – μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι αναπτυξιακή και κοινωνική - μπορεί να λυθεί» πρόσθεσε ο κ Τσίπρας.

Τσίπρας: Οχι στην κλιμάκωση του αδιέξοδου οικονομικού πολέμου
Αναφερόμενος δε στη συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για «πολύ σημαντική ημέρα αναζωογόνησης της σχέσης των δύο χωρών όχι γιατι σύμφωνήσαμε σε όλα ή κλείσαμε όλες τις συμφωνίες αλλά με τον Πούτιν είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση για θέματα συνεργασίας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ