Καταβλήθηκε η δόση στο ΔΝΤ: Cash 450 εκ. ευρω πουρνό - πουρνό!‏

Καταβλήθηκε η δόση ύψους 448 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως ανέφεραν σήμερα υψηλά ιστάμενες πηγές του υπουργείου Οικονομικών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Και το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές του Υπ. Οικονομικών μετέδωσε ότι πραγματοποιήθηκε η καταβολή.
Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters, ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τη δόση αργότερα μέσα στην ημέρα.
Παρά την καταβολή, ωστόσο, της δόσης, διεθνή μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να εκφράζουν επιφυλάξεις, τονίζοντας ότι η Ελλάδα κινδυνεύει ακόμη να πνιγεί στα χρέη και τις επόμενες αποπληρωμές που πλησιάζουν, με τη χρεοκοπία να είναι απλά θέμα χρόνου.
Οπως γράφει το CNBC, για να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των περίπου 450 εκατ. ευρώ τη Μεγάλη Πέμπτη, η χώρα πούλησε πάνω από ένα δισ. ευρώ σε εξάμηνα έντοκα χθες, με απόδοση 2,97%. Αυτή ήταν μια εκ των δύο δημοπρασιών που κάνει η χώρα εντός του Απριλίου για τη μετακύλιση της λήξης των εξάμηνων εντόκων στις 14 και 17 Απρίλιο.

«Παρόλα αυτά η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγαλύτερες δόσεις στις προσεχείς εβδομάδες. Δηλαδή, 1,4 δισ. ευρώ στις αρχές Μαΐου σε έντοκα, 779 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ στις 12Μαΐου και μετά στις 20 Ιουνίου πρέπει να πληρώσει 3,5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, με τη λήξη των ελληνικών ομολόγων που έχει η κεντρική τράπεζα», συνεχίζει το δημοσίευμα.
Την ίδια ώρα η φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat , επικαλούμενη απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, γράφει ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, εάν δεν εκπληρώσει τους όρους που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup για την περαιτέρω οικονομική βοήθεια.

Σύμφωνα με το έγγραφο, που φέρει ημερομηνία 27 Μαρτίου, η φινλανδική κυβέρνηση προετοιμάζεται για την πιθανοτητα η Ελλάδα να ξεμείνει από ρευστό πριν τα τέλη Ιουνίου.
«Πρέπει να ληφθούν πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις για την Ελλάδα πριν από εκείνη την ημερομηνία», φέρεται να επισημαίνει το έγγραφο σύμφωνα με τη φινλανδική εφημερίδα. «Αυτές περιλαμβάνουν και το αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης. Η χώρα θα μπορεί να λάβει επιπλέον χρηματοδότηση και δάνεια μόνο αν ολοκληρώσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, όπως έχει συμφωνηθεί», προσθέτει.
Σύμφωνα με το Reuters, το φινλανδικό Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ