Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη Βουλή για την ΕΡΤ - "Όλα στο φως" λέει το Ποτάμι - Δείτε τους "καυτούς" διαλόγους

Αγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού με αφορμή το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβαν τις γνωστές αιτιάσεις για την κατά το παρελθόν επαγγελματική σχέση του επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρου Θεοδωράκη με την ΕΡΤ και τα αίματα... άναψαν.

Ετσι, ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να καταθέσει ενόψει της επικείμενης συζήτησης του ν/σ στην Ολομέλεια, τις συμβάσεις όλων των Υπουργών, βουλευτών, ευρωβουλευτών και κυβερνητικών παραγόντων που συνδέονταν επαγγελματικά με την ΕΡΤ.

Οι «καυτοί» διάλογοι στην Επιτροπή

Αννέτα Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ): Επειδή άκουσα τον συνάδελφο από το ΠΟΤΑΜΙ τον κ. Δανέλλη να μιλάει για σπατάλες και για τη διαφάνεια, η οποία όπως τονίζει δεν εξασφαλίζεται μέσα από το παρόν νομοσχέδιο, θα ήθελα απλώς να του πω, ότι δεν έχει παρά να ρωτήσει τον επικεφαλής του κόμματός του, ώστε να πάρει μια ιδέα του τι σήμαιναν προκλητικά συμβόλαια.
Χριστίνα Ταχιάου (Το Ποτάμι): Τι είδους ΕΡΤ θα ανοίξει; Μια ΕΡΤ στην οποία οι εργαζόμενοι θα έχουν το βουλευτή προστάτη τους, όπως ήταν τότε; Μια ΕΡΤ στην οποία οι πολιτικές παρεμβάσεις ήταν διαρκείς;
Αγλαΐα Κυρίτση (ΣΥΡΙΖΑ): Τώρα, όσο για τους προστάτες βουλευτές που είπατε, μπορείτε να ρωτήσετε και τον επικεφαλής του κόμματός σας, αυτός ίσως μπορέσει να σας απαντήσει καλύτερα.
Σπυρίδων Δανέλλης (Ειδικός Αγορητής του Ποταμιού): Καταρχήν, θέλω να πω ότι ας έχουμε υπόψη όσο φορτισμένη συναισθηματικά και αν είναι η συζήτηση επί θεμάτων, με τα προσωπικά βιώματα, που είναι απολύτως σεβαστά του καθενός, ότι η πολιτική δεν χτίζεται με το θυμικό, χτίζεται με τη λογική και με τις αρχές. Το δεύτερο, που θέλω να πω, είναι ότι επειδή δεν περιποιεί τιμή, μάλιστα, σ' ένα κόμμα της Αριστεράς, να επανέρχεται ξανά και ξανά αφήνοντας συκοφαντικές αιχμές για τον κ. Θεοδωράκη, είναι μια ευκαιρία με την συζήτηση που έχουμε και που θα έχουμε και μεθαύριο στην Ολομέλεια, να δει το φως της δημοσιότητας τις επαγγελματικές συμβάσεις που εκείνος είχε ως δημοσιογράφος με την ΕΡΤ και να δούμε και τις επαγγελματικές σχέσεις και συμβάσεις που είχαν Βουλευτές, Υπουργοί, Ευρωβουλευτές, τα τελευταία 10, 15, 20 χρόνια. Θα είναι εξαιρετικό και θα είναι και μια κάθαρση, γιατί δεν μπορούμε να συζητάμε σε ένα επί και επίπεδο έτσι, δεν περιποιεί τιμή  σε κανέναν.
Χριστινα Ταχιάου: (Ομιλεί εκτός μικροφώνου) Ευρωβουλευτές, παράγοντες και πολλούς άλλους.
Γρηγόρης Ψαριανός: (Ομιλεί εκτός μικροφώνου) Όλα στο φως.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ