6 γευστικά spots που σερβίρουν εκπληκτικά νηστίσιμα πιάτα - Γιατί και η Μεγάλη Εβδομάδα θέλει καλοπέραση!

Μια συλλογή από πιάτα για μεσημεριανές λύσεις και βραδινές εξόδους νόστιμες και νηστίσιμες, στο πνεύμα των ημερών.

ΜΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ: Τα αγιορείτικα

Μια εβδομάδα αφιερωμένη σε αγιορείτικες συνταγές ξεκινάει το Σάββατο 4/4 στις «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό Φάληρο και θα κρατήσει μέχρι και την Μ. Παρασκευή. Ένας ροφός με μπάμιες ή μια τσιπούρα μπιάνκο είναι ό,τι πρέπει για την Κυριακή των Βαΐων που επιτρέπεται το ψάρι, αλλά σε περίπτωση που νηστεύετε μόνο το κρέας θα τα βρείτε να σας περιμένουν και τις υπόλοιπες μέρες, μαζί με σαλιγκάρια στιφάδο και πολλά σαρακοστιανά ακόμη.


 
BRASSERIE TITANIA: Τα μαγειρευτά

Στα τραπέζια του «La Brasserie» του ξενοδοχείου «Titania» στην Πανεπιστημίου από την αρχή της Σαρακοστής παρελαύνουν αγκινάρες αλά πολίτα, ρεβιθάδα με δεντρόλίβανο, σουπιές με σπανάκι, χταπόδι στιφάδο, μελιτζάνες ιμάμ, γαριδομυδοπίλαφο, ταραμοκεφτέδες με κρεμμυδάκι και άλλα πολλά νόστιμα κι αναίμακτα.
 
F+W BY OLIVIER CAMPANHA: Τα γαστρονομικά

Στο εστιατόριο «F+W by Olivier Campanha» στο Κολωνάκι τηρούν δημιουργικά τους κανόνες της Σαρακοστής με ένα μενού γεμάτο αστακούς, καραβίδες, όστρακα, αχινούς και καλαμάρια: μπορείτε να δοκιμάσετε καραβίδες με τρεις τρόπους, ένα ριζότο με σιγομαγειρεμένο καλαμάρι και κρεμέ λεμονιού κονφί, τα καλούδια μιας «κατσαρόλας θαλασσινών»...


 
THE PARLIAMENT: Ο μπουφές

Μια συλλογή νηστίσιμων ελληνικών και μεσογειακών γεύσεων απλώνει τα μεσημέρια το «The Parliament» του «Αthens Plaza» στο Σύνταγμα, στην τιμή των € 24: σουπιά σχάρας με φινόκιο και σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς, καλαμαράκια γεμιστά, κριθαρότο με θαλασσινά κ.ά. ακολουθούνται από γλυκά με την υπογραφή του Διονύση Αλέρτα.


 
LA SUITE LOUNGE: Τα πανοραμικά

Ένα νηστίσιμο μενού με μόλις € 15 το άτομο (με ένα ποτήρι κρασί ) σερβίρεται κάθε μεσημέρι στο «La Suite Lounge» στην κορυφή του «St. George Lycabettus» –με φοβερή θέα στην Ακρόπολη. Ανάμεσα στις προτάσεις του θα συναντήσετε αγκινάρες με χλωροκουκιά & μάραθο, χταποδάκι γιαχνί με κοφτό μακαρονάκι, γίγαντες με φρέσκα ντομάτα και καρότο, ρεβιθοσαλάτα με άνιθο, ταχίνι, φρέσκο λεμόνι και ελαιόλαδο Χαλκιδικής.
 
ΜΑΡΙΑΝΟ: Οι μεζέδες

Στο μεζεδοπωλείο «Μαριάνο» στο Χαλάνδρι θα πιείτε μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή κρασί, ούζο ή τσίπουρο παρέα με ενάρετους μεζέδες: φάβα, ψητή μελιτζάνα και πιπεριά Φλωρίνης, πατατοσαλάτα, γαρίδες φούρνου ή γαρίδες σαγανάκι και άλλα νόστιμα νηστίσιμα ανάλογα. Δοκιμάστε και τα δικά τους μαριναρισμένα ψαράκια.

Πηγή: Athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ