Δ. Στράτου: Νοίκιασα τα σπίτια μου χωρίς άδεια γιατί ζούσα στο εξωτερικό και δεν γνώριζα τη νομοθεσία!

Την δική της εκδοχή για την υπόθεση των δύο ακινήτων που νοίκιαζε σε τουρίστες χωρίς να έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ έδωσε η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη.

Το θέμα της βίλας στην Αίγινα και της κατοικίας στην Πλάκα ήρθε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα και η κ.Στράτου με έγγραφη απάντησή της προς το «Θέμα» προσπάθησε να εξηγήσει τις παρατυπίες.

«Σχετικά με το σήμα του ΕΟΤ ... αγνοούσα την ύπαρξή του» αναφέρει σχετικά στο κείμενο, που δημοσιεύει η εφημερίδα. Μάλιστα, προτίθεται να προχωρήσει στις νόμιμες διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα: «...ως προς αυτό θα κάνω κάθε νόμιμη ενέργεια», όπως διαβεβαίωσε.

Η ίδια προσπάθησε να κάνει σαφές ότι δεν υπήρχε κίνητρο για την μη δήλωση των ακινήτων, αλλά αιτία ήταν η απόσταση: «Σας θυμίζω απλώς ότι, ως πολύ πρόσφατα, ήμασταν δυο Ελληνες που ζούσαν και εργάζονταν στο εξωτερικό», σημειώνει, υποδεικνύοντας ότι «αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο νομίζω ότι πρέπει να αξιολογήσετε την όλη υπόθεση».

Η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη έκανε ιδιαίτερη μνεία στη βίλα της Αίγινας, για την οποία υπήρξε σειρά φημών για το ιδιοκτησιακό της καθεστώς και ξεκαθαρίζει ότι ανήκει εξ ολοκλήρου στην ίδια.

«Νοίκιασα το σπίτι στην Αίγινα μία φορά, για μόνο δέκα ημέρες, το καλοκαίρι του 2014, μέσω της γνωστής ιστοσελίδας Airbnb ... Καμία ενοικίαση δεν προέκυψε από άλλες ιστοσελίδες στις οποίες εμφανίστηκε το σπίτι. Προφανώς τα έσοδα από αυτή την ενοικίαση θα δηλωθούν στη φορολογική μου δήλωση του 2015», όπως υποσχέθηκε η κ.Στράτου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ