Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σήμερα στην Ουάσινγκτον η κρίσιμη συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με την Κ. Λαγκάρντ - Ρουμελιώτης, πρώην Υπ. ΠΑΣΟΚ μαζί στο ταξίδι - η ατζέντα!

Μετά από τηλεφώνημα του ίδιου του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη προς την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κλείστηκε το σημερινό ραντεβού τους στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στη Νέα Υόρκη Μιχάλης Ιγνατίου, η κ. Λαγκάρντ απάντησε θετικά στο αίτημα του κ. Βαρουφάκη παρά το γεγονός ότι αύριο είναι το Πάσχα των Καθολικών, το οποίο θα γιορτάσει και η ίδια.
Σημειώνεται ότι βασικό θέμα που είναι ανοιχτό αυτή τη στιγμή είναι η δόση που πρέπει να πληρωθεί στις 9 Απριλίου στο ΔΝΤ, ενώ στο τραπέζι είναι και η αξιολόγηση.

Για τη δόση το Ταμείο θεωρεί ότι η υπόσχεση του πρωθυπουργού προς την κ. Λαγκάρντ παραμένει σε ισχύ.
Πληροφορίες από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι το ΔΝΤ τηρεί την πιο σκληρή στάση στη διαπραγμάτευση, με τους εκπροσώπους του να επιμένουν στα δημοσιονομικά, στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό.

Ποια είναι η ατζέντα του ΥΠΟΙΚ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης θα επιχειρήσει να πείσει την κ. Λαγκάρντ ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε δραστικές μεταρρυθμίσεις για την αναμόρφωση του κράτους ώστε να ξεμπλοκάρει και το θέμα της διαπραγμάτευσης. Ο υπουργός Οικονομικών ελπίζει ότι μετά από αυτή τη συνάντηση θα υπάρξει μια άτυπη οδηγία από την κ. Λαγκάρντ για να αλλάξει αυτή η στάση και να προχωρήσει η διαπραγμάτευση. Την ίδια ώρα μήνυμα Ευρωπαίου αξιωματούχου δίνει ελπίδες ότι υπάρχουν αξιόπιστες πιθανότητες για μια συμφωνία στην επόμενη εβδομάδα που θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι τον Ιούνιο.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για σύγκλιση των δύο πλευρών σε ομείς όπως τα φορολογικά και η διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων στις επιχειρήσεις, με τη συμφωνία για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό να επανεξετάζεται σε ένα δεύτερο στάδιο τον Ιούνιο.
Εκτός της αυριανής συνάντησης με την επικεφαλής του ΔΝΤ ο κ. Βαρουφάκης θα δει τη Δευτέρα στις 10 π.μ. στην Ουάσινγκτον τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νάθαν Σιτς, καθώς ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών θα απουσιάζει σε προγραμματισμένες διακοπές, αλλά και τη σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα για οικονομικά θέματα Καρολάιν Άτκισον.

Μαζί του ο πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδα στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Διπλωματικές πηγές της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ανέφεραν ότι ο πρώην υπουργός και πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα βρεθεί δίπλα στον υπουργό Οικονομικών, στη συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ