The 8 hours diet: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη δίαιτα που επιβεβαιώνουν μέχρι και ερευνητές!

Η δίαιτα των 8 ωρών είναι γεγονός και την επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά έρευνα που μας έρχεται με φόρα από την Καλιφόρνια.

 

Αυτή τη φορά μια έρευνα προτείνει το διατροφικό «παράθυρο» 8 ωρών, ως το ιδανικό για να χάσεις βάρος.

Νέα έρευνα έχει βρει πως ο περιορισμός των ωρών που τρως σε ένα 8ωρο «παράθυρο» μπορεί να κάνει τη διαφορά: και υγεία και απώλεια βάρους. Και δεν αστειευόμαστε…

Επιστήμονες στην Καλιφόρνια βρήκαν πως ο περιορισμός των αριθμό των γευμάτων που τρως, μπορεί πράγματι να σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς πιο γρήγορα βάρος συγκριτικά με τους ανθρώπους που τρώνε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το καλύτερο με τη δίαιτα 8 ωρών ; Σύμφωνα με τα ευρήματά τους μπορείς να τρως ό,τι θέλεις – ακόμα και σοκολάτα!

Οι ερευνητές πιστεύουν πως περιορίζοντας τις φορές που τρως και ακολουθώντας ένα κανονικό πρόγραμμα διατροφής, το σώμα σου μπορεί να προβλέψει και να προσαρμοστεί στο πότε χρειάζεται να καίει θερμίδες. Με άλλα λόγια, αν το σώμα σου είναι σε εγρήγορση, τόσο περισσότερες θερμίδες καίει.

Η έρευνα για την δίαιτα οκτώ ωρών :

Η μελέτη διενεργήθηκε στο Salk Institute στην Καλιφόρνια. Μια ομάδα ποντικιών ταΐστηκαν με διατροφή υψηλή σε λιπαρά μέσα σε ένα παράθυρο 8 ωρών και βρέθηκε πως ήταν τόσο υγιέστερα όσο και πιο αδύνατα από εκείνα που πήραν την ίδια ποσότητα θερμίδων στη διάρκεια όλης της ημέρας.

Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Satchin Panda, τονίζει:

«Η συνηθισμένη συμβουλή είναι πως θα πρέπει να αλλάξεις τη διατροφή σου και να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές. Αν δεν έχεις πρόσβαση σε μια υγιεινή διατροφή, μπορείς να εφαρμόσεις το πρόγραμμα αυτό και να επωφεληθείς; Βρήκαμε πως τα ζώα που ταΐστηκαν μέσα σε ένα παράθυρο 8-12 ωρών είχαν πολλά προστατευτικά και θεραπευτικά οφέλη υγείας συγκριτικά με τα ζώα που τους επιτράπηκε να καταναλώσουν την ίδια ποσότητα θερμίδων από τις ίδιες διατροφικές πηγές οποιαδήποτε ώρα της ημέρας».

Η μελέτη βρήκε επίσης πως μια μικρή παρασπονδία στη δίαιτά σου δεν θα κάνει κάποιο κακό. Οπότε αν κλέψεις δεν είναι το τέλος του κόσμου! Καλό μας ακούγεται…

Πηγή: Shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ