Α. Σαμαράς: «Για τον κ. Τσίπρα, μπροστά από τη χώρα μπαίνει το κόμμα» - Η ΝΔ ζητάει εξεταστική για την υπερχρέωση της χώρας από το 1981!

Κατά της κυβερνητικής πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία, μετά από απόφαση που πάρθηκε κατά τη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου το οποίο συνήλθε υπό την προεδρία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 

 

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατέληξαν σε αυτή τη θέση, καθώς εκτιμούν ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσχηματική και εντάσσεται στη λογική του «άρτος και θεάματα» και, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά «επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να μοιράσει άρτο, καταφεύγει στα θεάματα» καθώς ως τέτοιο υποστηρίζουν ότι είναι η κυβερνητική πρωτοβουλία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο, θα συμμετάσχει τόσο στη συνεδρίαση της Μεγάλης Δευτέρας που θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. όσο και στις εργασίες της Επιτροπής, ζητώντας να διευρυνθεί το πεδίο ερευνών της Εξεταστικής και να ξεκινήσει από το 1981 οπότε άρχισε η υπερχρέωση της χώρας. 

Εξερχόμενος της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Την ώρα που ο κόσμος αγωνιά για το αν ο κ. Τσίπρας μπορεί να κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη, βρήκε η κυβέρνηση τη στιγμή να ασχοληθεί με την Εξεταστική. Άλλη μια φορά, λοιπόν, μπροστά από τη χώρα  μπαίνει το κόμμα».

Το ίδιο κλίμα είχε αποτυπωθεί νωρίτερα και στη συνεδρίαση του γαλάζιου κομματικού οργάνου, καθώς η πλειονότητα όσων έλαβαν το λόγο είχαν την άποψη ότι η κυβέρνηση προχωρά στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, «επειδή θέλουν να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον και τα φώτα». 

Όπως, μάλιστα, ειπώθηκε χαρακτηριστικά από ορισμένα στελέχη: «Συζητάμε τι έγινε το 2010 και 2012 και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο».

Συνοψίζοντας την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πηγές της Συγγρού σημείωναν: «Συμφωνούμε γενικώς στην ανάγκη διερεύνησης του πως μπήκε η Ελλάδα στα μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε, όμως, την κυβερνητική πρόταση, γιατί διαφωνούμε και με την εισηγητική έκθεση και με το σκεπτικό της πρότασης που μπαίνει με έναν τρόπο διχαστικό».

Πρόθεση των αξιωματούχων της ΝΔ είναι να καταθέσουν δική τους αντιπρόταση για σύσταση Εξεταστικής, που να εκτείνεται από το 1981 μέχρι σήμερα, «ώστε να βρούμε τα αίτια για το πως οδηγήθηκε η ελληνική οικονομία στα μνημόνια». 

Η σχετική πρόθεση θα υποβληθεί τη Δευτέρα και θα αποτελεί τον γνώμονα των τοποθετήσεων των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Πέραν αυτού, τα γαλάζια στελέχη θα επιμείνουν η λειτουργία της Εξεταστικής να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της όποιας συμφωνίας καταλήξει η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους εταίρους, τον Ιούνιο, ούτως ώστε σε αυτή την πολύ κρίσιμη κατάσταση, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα, να μην συμμετέχει η ΝΔ σε ένα διχαστικό σκηνικό.  

«Εμείς καταψηφίζουμε, αλλά θα συμμετέχουμε στην Επιτροπή» ανέφερε χαρακτηρισιτκά ο συντονιστής του τομέα Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος θα σηκώσει το βάρος της απόκρουσης της κυβερνητικής πρότασης και της παρουσίασης της «γαλάζιας» αντιπρότασης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ