Επέστρεψε στο Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη - Οι αστυνομικοί μιλούν για οργανωμένο σχέδιο απόδρασης που στράβωσε - Ποια είναι η γυναίκα μυστήριο στο Χαϊδάρι!

Επέστρεψε πριν λίγη ώρα στο Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη. 

Ήταν οργανωμένο σχέδιο η απόδραση;

Παρά τις δηλώσεις του συνηγόρου της Βίκυς Σταμάτη, κ. Φραγκίσκου Ραγκούση πως η απόδραση δεν κρύβει από πίσω της ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, οι αστυνομικοί ερευνούν κυρίως αυτό το ενδεχόμενο, καθώς είναι σίγουροι πως κάποιοι οργάνωσαν και βοήθησαν τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει από το Δρομοκαϊτειο. 

Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές θεωρούν πως ο λόγος που παραδόθηκε η Βίκυ Σταμάτη είναι γιατί κάπου στράβωσε το σχέδιο και δεν θα μπορούσε ούτε να συναντήσει το παιδί της ούτε να το πάρει μαζί της και να φύγουν μαζί. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόδρασή της, η αστυνομία έθεσε σε στενό κλοιό παρακολούθησης την οικογένειά της που έχουν και τον μικρό Άκη. 

 

Ενδεικτικό της κατεύθυνσης των αστυνομικών είναι το γεγονός πως πλέον αναζητείται μία γυναίκα που φέρεται να έχει το όνομα Νίκη και η οποία κατοικεί στο Χαϊδάρι. Αυτή η γυναίκα είναι εκείνη που είδε τη Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαϊτείο, δύο ημέρες πριν την απόδραση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως δεν καταγράφηκε η επίσκεψή της ούτε στο βιβλίο επισκεπτών. Άλλες πληροφορίες που εξετάζει η αστυνομία είναι πως αυτή η γυναίκα φιλοξένησε τη Βίκυ Σταμάτη το βράδυ της απόδρασης.

Μετά την παράδοσή της, η Βίκυ Σταμάτη μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου εξετάστηκε από ψυχίατρο και εν συνεχεία κατέθεσε ενώπιον δικαστικού λειτουργού. Για την απόδραση φέρεται να μην είπε τίποτα και να σημείωσε πως μόνη της έκανε ότι έκανε, ενώ ενδεικτικό της κατάστασής της είναι το γεγονός πως άρχισε να μιλά ασταμάτητα για τη ζωή της, ξεκινώντας από την εποχή που γνωρίστηκε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. 

Αφού κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη, μπήκε στο περιπολικό και οδηγήθηκε λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ ξανά πίσω στο Δρομοκαΐτειο. 

Όλα όσα έγιναν αφού εντοπίστηκε η Βίκυ Σταμάτη

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου που απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο τα ξημερώματα της Πέμπτης, ζητάει να φύγει και λέει ότι είναι πολύ κουρασμένη και αρνείται να πει στους αστυνομικούς πως έφυγε από το νοσοκομείο.

Η κα Σταμάτη θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση στη ΓΑΔΑ. Εκεί βρίσκονται και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνά τις συνθήκες απόδρασής της από το ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο».Αφού εξεταστεί από ψυχίατρο, θα κριθεί αν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση δίωξης για το αδίκημα της απόδρασης κρατουμένου.

Ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης αναφέρει πως η εντολέας του περιφερόταν άσκοπα επί ώρες για να καταλήξει στην εκκλησία στο Χαϊδάρι, κοντά στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν υπό κράτηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βίκυ Σταμάτη δεν έχει πάρει τα φάρμακα που της χορηγούνται και είναι «σε άθλια ψυχολογική κατάσταση».

Ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει, επίσης, πως η εντολέας του εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε ο ίδιος από άγνωστο πρόσωπο που του είπε «είμαι με τη Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι και θέλει να παραδοθεί. Μου είπε να σας ρωτήσω τι να κάνει». Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον συνήγορό της ο ίδιος ειδοποίησε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και κινητοποιήθηκε η αστυνομία ώστε να εξακριβωθεί ότι πράγματι η γυναίκα που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ήταν η κ. Σταμάτη.

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν πως από το υλικό που συλλέγεται στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία που ενδεχομένως αποσαφηνίζουν την ώρα απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη. Έτσι με βάση στοιχεία ότι το ντους στο κελί της ήταν ανοιχτό γύρω στη 1.00 χθες τα ξημερώματα εκτιμάται πως είναι ο επίμαχος χρόνος και πως η ίδια το είχε ανοίξει για να παραπλανήσει τους φρουρούς της.

Ωστόσο, όταν η Βίκυ Σταμάτη εντοπίστηκε από τους άντρες της αστυνομίας στα σκαλιά της εκκλησίας, ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και προηγουμένως είχε γράψει με στυλό στο δέντρο: «Μάνας=10. 1/4 ζωές και κάτι περισσεύει», ενώ δίπλα είχε ζωγραφίσει μια καρδιά.

Το χρονικό του εντοπισμού

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου καθόταν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, όταν πέρασε ένας άνδρας και εκείνη άρχισε να του μιλάει ακατάπαυστα. Στο τέλος του είπε: "Αυτό είναι το τηλέφωνο του συνήγορου μου. Πάρτον, θέλω να παραδοθώ". 

Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι στις 14.45 άγνωστος άνδρας επικοινώνησε με το κέντρο της Άμεσης Δράσης και τους είπε: “Στα σκαλάκια της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι κάθεται μία γυναίκα μάλλον αμνήμων, η οποία μοιάζει με τη Βίκυ Σταμάτη”. 

Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα περιπολικά και ειδοποιήθηκε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος είχε ήδη ενημερωθεί από τον Φραγκίσκο Ραγκούση. 

O δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη επιβεβαίωσε το τηλεφώνημα, υποστηρίζοντας ότι κάποιος τον ειδοποίησε ότι είδε τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου στην εκκλησία και του μετέφερε ότι θέλει να παραδοθεί.  

Όπως δήλωσε ο κ. Ραγκούσης "βγήκε μόνη της από το Δρομοκαϊτειο, χωρίς καμιά βοήθεια, περπάτησε ολη τη νύχτα, περιπλανήθηκε μέχρι που δεν μπορούσε να στηριχτεί στα πόδια της. Γύρισε προς τα πίσω για να πάει στο νοσοκομείο και κάθισε εκεί στο εκκλησάκι.

Μάλιστα και κάποια παιδάκια τα οποία παίζανε, άρχισε να τους μιλάει και να τα ρωτάει πως τα λένε γιατί ήταν κοντά στην ηλικία του γιου της.

Ειδοποιήθηκα εγώ από το τηλεφώνημα ενός ανθρώπου ότι εκεί είναι η Σταμάτη και αμέσως ειδοποιησα τον κύριο Ντογιάκο. Ενας πολίτης μου είπε ότι εκεί είναι. Δεν ειδοποιήσε την αστυνομία. Μα ποια αστυνομία; Εγώ ειδοποίησα τον κύριο Ντογιάκο και τον κύριο Πεπόνη και τους κάλεσα να κατέβουν κάτω και οι δύο για να διασφαλίσουν την παράδοση, ότι είναι παράδοση και δεν είναι σύλληψη.

Στο ερώτημα σε τι κατάσταση την είδε την Σταμάτη ο κύριος Ραγκούσης απάντησε "χάλια, είναι μια διαλυμένη προσωπικότητα. Παίρνει βαριά φαρμακευτική αγωγή. Καταλάβαινε τι γινόταν, δεν είναι σε άλλο κόσμο. Αλλά είναι ένας άνθρωπος ταλαιπωρημένος, είναι δυο μέρες νηστική και βάδιζε ένα βράδυ ολόκληρο.

Αυτή την ώρα μεταφέρεται στον 10 όροφο της ΓΑΔΑ", κατέληξε.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο παιδιά έπαιζαν κοντά στην εκκλησία, όταν το ένα την αναγνώρισε και το είπε στη μητέρα του. 

Όπως φαίνεται και στον χάρτη, η εκκλησία βρίσκεται πολύ κοντά στο Δρομοκαΐτειο
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί στη ΓΑΔΑ έχουν μπροστά τους μια γυναίκα που ναι μεν ψυχολογικά είναι σε άθλια κατάσταση, αλλά το παρουσιαστικό της δεν δείχνει άνθρωπο που πέρασε τη νύχτα στο δρόμο, όπως η ίδια υποστηρίζει. 

Η Αστυνομία αναζητά μία γυναίκα που λέγεται Νίκη, στην περιοχή του Χαϊδαρίου και είναι ο τελευταίος άνθρωπος που την επισκέφτηκε στο Δρομοκαΐτειο την Τρίτη. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως να φιλοξενούσε τη Βίκυ Σταμάτη, μετά την απόδρασή της. 

 

Το χρονικό της απόδρασης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη έγινε μεταξύ 01:00 και 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης και πιθανόν από μπαλκόνι, καθώς η μπαλκονόπορτα του δωματίου της βρέθηκε ανοιχτή.

Την ευθύνη της απόδρασής της έχουν οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι την φρουρούσαν επί 24ωρου βάσεως, σε τρεις διαδοχικές βάρδιες. Μάλιστα αυτή την ώρα, έχουν προσαχθεί και εξετάζονται στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, ενώ δεν είναι απίθανο να σχηματιστεί εναντίον τους δικογραφία και να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου.

Σημειώνεται ότι η Βίκυ Σταμάτη νοσηλεύεται στο ΨΝΑ από 26/12 του 2013, εκτίοντας ποινή 12 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η άμεση έκκληση της οικογένειας να παραδοθεί

Από τις πρώτες ώρες οι κοντικοί της άνθρωποι έκαναν έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, απηύθυναν η μητέρα της Γεωργία και ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα Mega", ενώ εξέφρασαν φόβους για τη ζωή της.

"Όπου να είσαι, σου λέω, χωρίς να αγνοώ τις ευθύνες αυτών που σε οδήγησαν εχθές εδώ, ότι ο καλός δρόμος για να σμίξεις άμεσα με το παιδί μας και την οικογένειά σου, είναι να βρεθείς σύντομα στην φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών, εκείνων που τον τελευταίο χρόνο στο ίδρυμα σε στήριξαν και σε αγάπησαν" σημείωνε χτες ο Άκης Τσοχατζόπουλος από τη φυλακή.

Εκτός από την οικογένεια και τον έγκλειστο σύζυγό της από τις φυλακές, έκκληση να επιστρέψει στο Δροκμοκαΐτειο είχε απευθύνει στην κα. Σταμάτη και ο δικηγόρος της, που όπως φαίνεται έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξεύρεσή της και την επιστροφή στην κλινική.

Η μυστηριώδης συνεργός 

Μια γυναίκα φέρεται να βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει και στη συνέχεια της πρόσφερε καταφύγιο στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Η συγκεκριμένη γυναίκα διαπιστώθηκε πως δυο μέρες πριν την απόδραση της κ. Σταμάτη την είχε επισκεφτεί στο Δρομοκαϊτειο χωρίς η επίσκεψή της να καταγραφεί στα επίσημα βιβλία του επισκεπτηρίου  Ψυχιατρείου.

 Η πληροφορία όμως είχε δοθεί στις διωκτικές αρχές από αξιόπιστη πηγή με τους αρμόδιους αξιωματικούς της ασφάλειας Αττικής να αναζητούν ίχνη της Β. Σταμάτη στις περιοχές του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας. Δεν αποκλείεται η ίδια γυναίκα να είναι η ίδια που επικοινώνησε με το δικηγόρο κ. Ραγκούση και να του υπέδειξε το σημείο που βρίσκεται η κ. Σταμάτη.    

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ