ΟTE-COSMOTE και Οικονομικό Παν/μιο μαζί! Επενδύουν στη καινοτομία & στα νέα ταλέντα που αγαπούν την τεχνολογία!

Μια νέα, πρωτοποριακή - για τα ελληνικά δεδομένα - συνεργασία μεταξύ ΟΤΕ, COSMOTE και Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών παίρνει σάρκα και οστά αποδεικνύοντας πως όταν επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα ενώνουν τις δυνάμεις τους, τότε τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

 

Η συμφωνία προβλέπει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας αλλά και την αναζήτηση λύσεων σε τεχνικά και επιχειρηματικά θέματα για την αναβάθμιση προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών. Σημαντικό μέρος της συμφωνίας είναι και η δημιουργία ενός κοινού τεχνολογικού εργαστηρίου, που θα συστεγάζεται με τα εργαστήρια έρευνας και τεχνολογίας, σε εγκαταστάσεις του Ομίλου. Εκεί, επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από στελέχη ΟΤΕ και COSMOTE, καθηγητές, και φοιτητές του ΟΠΑ θα ερευνά νέες τεχνολογικές λύσεις για καινοτόμες υπηρεσίες. Επίσης, η συμφωνία περιλαμβάνει και την από κοινού συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και εθνικά έργα έρευνας και ανάπτυξης, στα οποία ο ΟΤΕ και η COSMOTE θα αναλάβουν τον ρόλο του Technology Partner.

Οι ταλαντούχοι φοιτητές του Πανεπιστημίου γίνονται οι πρωταγωνιστές αυτής της συνεργασίας και η εμπειρία που θα αποκομίσουν θα είναι σίγουρα πρωτόγνωρη.  

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, και ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος. 

«Επενδύουμε στην καινοτομία και τα νέα ταλέντα! Η συνεργασία μας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα δώσει την ευκαιρία σε νέους φοιτητές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες και την αγάπη τους για την τεχνολογία, αποκτώντας ανεκτίμητα εφόδια στην αγορά εργασίας, από έναν Όμιλο που ξεχωρίζει για τις επιδόσεις του και επενδύει σταθερά στην έρευνα και την ανάπτυξη», ανέφερε μετά την υπογραφή ο κ. Τσαμάζ.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΟΠΑ, δήλωσε: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί κοιτίδα τεχνογνωσίας και έρευνας που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Και εκεί στοχεύει και η συνεργασία μας με τον ΟΤΕ και την COSMOTE. Οραματιζόμαστε ένα Πανεπιστήμιο με ακόμη μεγαλύτερη διεθνή αναγνώριση από τη σημερινή, ακόμα πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας».

Το όλο εγχείρημα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, τα πρώτα projects είναι ήδη σε φάση σχεδιασμού και ανάπτυξης και οι φοιτητές δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τη συμμετοχή τους. Αναμένουμε, λοιπόν, με ενδιαφέρον τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ