Μακελειό στη Κένυα: Ισλαμιστές εισέβαλαν σε Πανεπιστήμιο & σκότωσαν δεκάδες φοιτητές - 147 οι νεκροί!

Βαρύ είναι το κλίμα στην Κένυα μετά το μακελειό στο Πανεπιστήμιο της Γκαρίσα, όπου εισέβαλαν το πρωί τέσσερις ένοπλοι Σομαλοί ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ-Σεμπάμπ.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Σομαλοί ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ-Σεμπάμπ.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Reuters ο σεΐχης Αμπντίασις Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της αλ-Σεμπάμπ, "ξεδιαλέξαμε τον κόσμο και απελευθερώσαμε τους μουσουλμάνους".

"Υπάρχουν πολλά πτώματα χριστιανών μέσα στο κτίριο. Κρατούμε επίσης πολλούς χριστιανούς ζωντανούς. Η μάχη συνεχίζεται μέσα στο κολέγιο", πρόσθεσε.

Οι ένοπλοι, τουλάχιστον πέντε, εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη του κολλεγίου της Κένυας Garissa University College νωρίς το πρωί, όπου πυροδότησαν εκρηκτικά και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους άνδρες ασφαλείας για πολλές ώρες. Ένας από τους ενόπλους έπεσε νεκρός από την ανταλλαγή πυρών.

«Ενημέρωση: 147 νεκροί έχουν επιβεβαιωθεί στην επίθεση στο Γκαρίσα» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί.

Όπως υποστηρίζουν οι ισλαμιστές, απελευθέρωσαν τους μουσουλμάνους, ενώ σκότωσαν μερικούς χριστιανούς και συνέλαβαν άλλους ομήρους.

Στο παρελθόν, πολλές επιθέσεις στην Γκαρίσα και σε ολόκληρη την Κένυα έχει εξαπολύσει η ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση της Σομαλίας Αλ Σαμπάμπ, περιλαμβανομένης και της επίθεσης το 2013 σε εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι.

 

 

 

 

Πηγή: usatoday.com

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ