Έκτακτο: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Κορυδαλλό για τη δίκη της Χρυσής Αυγής!

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα από μαθητές, εκπαιδευτικούς και κατοίκους έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έχει προγραμματιστεί να γίνει η δίκη στις 20 Απριλίου.

 

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης σε χαιρετισμό του επανέλαβε το πάγιο αίτημα για απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη και στο οποίο έρχεται να προστεθεί η διεξαγωγή μιας δίκης που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της πόλης.

Πρόσθεσε επίσης ότι η δίκη της ΧΑ δεν μπορεί να γίνει στον «τόπο του εγκλήματος», στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας και έγιναν οι επιθέσεις στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους αιγύπτιους ψαράδες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης χαιρέτισε τη συγκέντρωση, υπογράμμισε ότι δεν είναι αρκετή η στήριξη του αιτήματος από τους υπουργούς, αλλά υπάρχει απαίτηση για αλλαγή της απόφασης.

Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν, επίσης, οι βουλευτές Β' Πειραιά Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ) Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) και οι Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) και Νίκος Ορφανός (Ποτάμι) ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ Πειραιά Νίκος Βαρδουνιώτης, ο πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας Δημήτρης Κρατημένος, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ευγενία Μπατμάνογλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Κορυδαλλού θα δώσει αγώνα δρόμου τις επόμενες ημέρες και θα έχει συναντήσεις με στόχο την έγκαιρη αλλαγή της αίθουσας της δίκης, προτείνοντας το Εφετείο Αθηνών.

Η επόμενη κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στις 20 Απριλίου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατηγορούμενους ετοιμάζουν και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ