Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του Airbus της Germanwings - Ο Lubitz έψαχνε στο ίντερνετ την ώρα της πτήσης για τρόπους αυτοκτονίας!

Έπειτα από εννέα ημέρες εντατικών ερευνών από τα ειδικά συνεργία που επιχειρούν στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της Germanwings, εντοπίστηκε το δεύτερο μαύρο κουτί.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα που επικαλούνται δηλώσεις του Γάλλου εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας, το δεύτερο μαύρο κουτί εντοπίστηκε στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους οι 150 επιβαίνοντες του μοιραίου Airbus.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το BBC εντοπίστηκε και η κάρτα μνήμης, η οποία ενδέχεται να έχει καταγράψει τις τεχνικές λεπτομέρειες της πτήσης όπως τη θέση του αεροσκάφους, την ταχύτητα και την πορεία.

Το πρώτο μαύρο κουτί που βρέθηκε από τους ειδικούς, έπειτα από επεξεργασία αποκάλυψε τις συνομιλίες στο πιλοτήριο και την καμπίνα, αποκαλύπτοντας τις απέλπιδες προσπάθειες του κυβερνήτη Πάτρικ Σόντενχάιμερ να σπάσει την πόρτα του κόκπιτ για να αποτρέψει τον συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς από το να εκτελέσει αυτό που θα αποδεικνυόταν ένα φονικό πλάνο.

Τις περασμένες ημέρες, οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι καταγράφηκαν οι κραυγές φόβου και απόγνωσης των επιβατών, με πολλούς να φωνάζουν «Θεέ μου» σε διαφορετικές γλώσσες τα τελευταία πέντε λεπτά πριν τη συντριβή στις Γαλλικές Άλπεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με διεθνή δίκτυα η απομαγνητοφώνηση του μαύρου κουτιού αποκάλυψε πως η καθοδική πορεία του Airbus ξεκίνησε στις 10:29, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους χειριστές. Όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία έχει καταγραφεί ο ήχος που προκύπτει από τα χτυπήματα που προκαλεί ο Σοντεχάιμερ στην πόρτα ενώ επιχειρεί να την ανοίξει, αλλά και οι φωνές του στον Λούμπιτς: «Άνοιξε την γαμ…ένη πόρτα»! Στις 10:40 πλέον τα ουρλιαχτά των επιβατών, ακούγονται για τελευταία φορά, καθώς ακολουθεί ο ήχος της πρόσκρουσης. 

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι ο Lubitz έψαχνε στο ίντερνετ την ώρα της πτήσης για τρόπους αυτοκτονίας και συστήματα ασφαλείας της πόρτας του πιλοτηρίου!

Υπενθυμίζουμε ότι το Airbus Α320 της γερμανικής εταιρείας, στο οποίο επέβαιναν 150 άνθρωποι, συνετρίβη στις 24 Μαρτίου στη Νότια Γαλλία.

Τι δήλωσε για την εύρεση του κουτιού η Germanwings

H κατάσταση του δεύτερου μαύρου κουτιού του Airbus Α320 της εταιρείας Germanwings, το οποίο εντοπίστηκε σήμερα και εμπεριέχει τις τεχνικές παραμέτρους της πτήσης, μας «επιτρέπει να ελπίζουμε» ότι ο καταγραφέας της πτήσης θα προσφέρει χρήσιμα στοιχεία παρά τη ζημιά που έχει υποστεί, δήλωσε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει τις έρευνες για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στη Γαλλία, ο Μπρις Ρομπέν.

Το κουτί αυτό εμπεριέχει «500 παραμέτρους» διευκρίνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Μασσαλία, περιλαμβανομένων της ταχύτητας, του ύψους ή της κατάστασης του κινητήρα του αεροσκάφους.

Μετά την περισυλλογή των ανθρώπινων υπολειμμάτων των 150 θυμάτων που επέβαιναν στο αεροσκάφος, «150 προφίλ DNA έχουν απομονωθεί» και μπορούν να συγκριθούν με τα δείγματα DNA που έδωσαν οι οικογένειες των θυμάτων, προσέθεσε ο ίδιος. Έσπευσε ωστόσο να υπογραμμίσει ότι η ανακάλυψη 150 δειγμάτων DNA δε σημαίνει ότι εντοπίστηκαν όλα τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος.

Οι γαλλικές αρχές εξάλλου υποσχέθηκαν την ταχεία αναγνώριση των σορών βάση του DNA τους. Θα χρειαστούν εντούτοις επιπλέον «3 έως 4 εβδομάδες» προκειμένου να αναγνωριστούν τα θύματα, διευκρίνισε ο Γάλλος εισαγγελέας.

Η παραλαβή των σορών από τους οικείους τους δε μπορεί να γίνει παρά μόνο μετά την «επιβεβαίωση» των ταυτοτήτων, τόνισε ο Ρομπέν.

ΠΗΓΗ: REUTERS

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ