Θα είναι μακράν το πιο νόστιμο ρυζόγαλο που έχετε δοκιμάσει - Ακολουθήστε τις συμβουλές του Άκη και δεν θα χάσετε!

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το γάλα καρύδας, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα αρωματικά μας τα οποία όμως έχουμε βάλει μέσα σε ένα πανάκι που το έχουμε δέσει με σπάγκο έτσι ώστε να τα αφαιρέσουμε αμέσως μετά.
Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας καεί το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας.
Κόβουμε το μάνγκο σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Αφαιρούμε το κουκούτσι, κόβοντας με το μαχαίρι κόβοντας τη σάρκα γύρω γύρω από το κουκούτσι. Ξεφλουδίζουμε 2-3 φέτες και το υπόλοιπο μάνγκο το κόβουμε σε κομματάκια κάνοντας χαραματιές με το μαχαίρι στο μάνγκο και βγάζουμε έτσι τη σάρκα του.
Μόλις αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο, αφαιρούμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε μπολάκια. Από πάνω βάζουμε λίγα φυστίκια, λίγα κυβάκια μάνγκο και σερβίρουμε με τις φέτες μάνγκο.

Συστατικά

300 ml κρέμα γάλακτος
500 ml γάλα καρύδας
150 ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη
2 στικ κανέλας
6 κλωνάρια κάρδαμο
250 γρ. ρύζι basmati
1 μάνγκο
μία χούφτα από φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

Who is Who:


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ