Vintage beauty pics: η εκτυφλωτική Ίνγκριντ Μπέργκμαν - Να γιατί θα είναι η "πρωταγωνίστρια" του Φεστιβάλ Καννών 2015!

Το 68ο Φεστιβάλ Καννών (13-24 Μαϊου 2015) επέλεξε να τιμήσει την Ίνγκριντ Μπέργκμαν με την αφίσα της φετινής χρονιάς, όπως είχε κάνει αντίστοιχα με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι το 2014.

Η σταρ του Χόλιγουντ Ίνγκριντ Μπέργκμαν απηχεί τη σύγχρονη εικόνα μίας χειραφετημένης γυναίκας, μίας ατρόμητης ηθοποιού και ένα σύμβολο νέου ρεαλισμού. Έχει αλλάξει ρόλους και υιοθετήσει χώρες, ανάλογα με τη διάθεσή της, χωρίς να χάσει ποτέ τη διορατικότητα και την απλότητά της.

Η αφίσα συλλαμβάνει την ηθοποιό που συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως οι Άφρεντ Χίτσκοκ, Ρομπέρτο ​​Ροσελίνι, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, και με σταρς όπως οι Κάρι Γκραντ, Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Γκρέγκορι Πεκ, σε όλη της την ομορφιά, με ένα πρόσωπό φωτισμένο από μία ήρεμη γαλήνη που προαναγγέλλει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, κόρη της Μπέργκμαν, δήλωσε πως «η οικογένειά μου κι εγώ είμαστε βαθύτατα συγκινημένοι που το Φεστιβάλ Καννών επέλεξε την υπέροχη μητέρα μας ως κεντρικό πρόσωπο της επίσημης αφίσας, γιορτάζοντας έτσι και την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή της. Η εξαιρετική καριέρα της κάλυψε πολλές χώρες, μικρές ανεξάρτητες ευρωπαϊκές ταινίες και μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ. Η μαμά λάτρευε να εργάζεται ως ηθοποιός. Γι' αυτήν η υποκριτική δεν ήταν επάγγελμα, αλλά λειτούργημα. Όπως έλεγε και εκείνη, «δεν διάλεξα την υποκριτική, η υποκριτική διάλεξε εμένα».

Τη φωτογραφία είχε τραβήξει ο Ντέιβιντ Σέιμουρ και το πόστερ επιμελήθηκαν όπως πέρσι ο Hervé Chigioni και ο γραφίστας Gilles Frappier.

Το φετινό πόστερ ενέπνευσε και το παρακάτω βίντεο, το οποίο διαθέτει ένα remix του μουσικού θέματος του Φεστιβάλ («Το Καρναβάλι των Ζώων» του Camille Saint-Saëns), διασκευασμένο από τους Σουηδούς μουσικούς Patrik Andersson και Andreas Söderström.

Πηγή: cinemag.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ