Goldman Sachs: Επιβραδυνθήκαν οι εκροές καταθέσεων το Μάρτιο

Μειώθηκε η εκροή καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το Μάρτιο με αποτέλεσμα να ανέλθει σε 2 με 3 δισ. ευρώ έναντι 25 δισ. περίπου την περίοδο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου αναφέρει η Goldman Sachs σε έκθεση που έβγαλε μετά την επίσκεψη αναλυτών της στην Ελλάδα.

Οι μισές περίπου από τις εκροές καταθέσεων είναι υπό την μορφή ρευστού ενώ οι υπόλοιπες κατευθύνονται σε μερίδια Αμοιβαίων Κεφαλαίων και το εξωτερικό αναφέρουν μετά από συνομιλίες με στελέχη ελληνικών τραπεζών και άλλους. Αυτό δημιουργεί ελπίδες πως ένα μέρος των χρημάτων ίσως επιστρέψουν στις τράπεζες αργότερα.

Από την άλλη πλευρά, τα προβληματικά δάνεια συνεχίζουν να αυξάνονται, κυρίως επειδή δεν εξυπηρετούνται δάνεια που είχαν ρυθμισθεί. Η νέα γενιά προβληματικών δανείων οφείλεται περισσότερο στους δανειολήπτες, που δεν έχουν χρήματα, και λιγότερο στους μπαταχτσήδες.

Οι συνομιλητές των αναλυτών της αμερικανικής τράπεζας περιμένουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών να διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι. Όλο αυτό το διάστημα, οι ανάγκες της Ελλάδας σε ρευστό δεν είναι μεγάλες αλλά ίσως χρειασθεί μια πιο «ευλύγιστη» προσέγγιση από τους δανειστές της χώρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ