Ο ταλαντούχος Άκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε εύκολα και απλά το πιο γρήγορο ψωμί με ζύμη μπύρας!

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προσαρμόζουμε τη σχάρα σε υψηλή θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλευρωβουτυρώνουμε καλά μία φόρμα για ψωμί 22 x 12 εκ. Τινάζουμε για να φύγει η περίσσεια αλευριού.
Σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα το αλεύρι, τη γραβιέρα, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Κάνουμε μία γούβα στο κέντρο της ζύμης μας και προσθέτουμε μέσα τη μπύρα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι.
Βάζουμε στη φόρμα το μείγμα μας. Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο καφέ χρώμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά το μεταφέρουμε σε μία μεταλλική σχάρα και το αφήνουμε για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

Συστατικά

300 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
120 γρ. τριμμένη γραβιέρα Κρήτης
3 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ πιπέρι
330 ml απλή μπύρα
5 κ.σ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο 

Who is Who:


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ